Aktier

Torsdagens aktier: DSV og bryggerierne trodsede europæisk nedtur

Der var fald i Danske Bank, men fremgang til DSV Panalpina efter de to selskabers regnskaber torsdag, hvor det danske marked formåede at holde skindet på næsen trods relativt store fald i resten af Europa.

- Det er primært de defensive aktier, der trækker op, og så har vi så regnskabsaktuelle DSV, som ligger pænt. Bankerne ligger lidt tungt, men det skyldes måske ECB, vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

C25-indekset sluttede 0,1 pct. lavere i 1234,96, mens eksempelvis det tyske marked var faldet med over 2 pct. ved dansk børslukketid. Nedturen i Europa satte for alvor ind efter Den Europæiske Centralbanks rentemeddelelse klokken kvart i to.

- Der kom ikke rigtigt noget ekstra skyts derfra. Samtidig kom der også lidt dårlige arbejdsmarkedstal fra USA, der heller ikke gjorde stemningen bedre. Mange markeder har samtidig lukket fredag 1. maj, så det kan godt være, at der er en del investorer, som er gået på forlænget weekend, siger Ole Kjær Jensen.

DSV MED I TOPPEN

DSV fandt vej til den grønne del af C25 med en stigning på 1,5 pct. til 702,60 kr. oven på sit kvartalsregnskab.

- DSV leverer lidt bedre end ventet, igen fristes man til at sige, og så kommer de med et omkostningsprogram oven i hatten. Så det er bestemt godkendt, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

DSV Panalpina vil på grund af udbruddet af coronavirus reducere omkostningerne med årligt 1,4 mia. kr.

Med i toppen af eliteindekset var også Novozymes, der fortsatte sin fremgang efter onsdagens regnskab. Enzymaktien steg yderligere 2,3 pct. til 333,60 kr

Endnu bedre gik det Royal Unibrew, der steg 4,8 pct. til 527 kr. Finanshuset Kepler Cheuvreux løftede sit kursmål for Unibrew til 570 kr. fra 500 kr.

DANSKE PÅ SLÆB

Blandt de faldende aktier var Danske Bank, der endte 3,8 pct. lavere i 80,80 kr.

Prognosen for 2020 var til den gode side, men første kvartal var skæmmet af tab på udlån til blandt andet olieindustrien.

- Danske Banks regnskab var lidt blandet. Der var noget større nedskrivninger end ventet. På den anden side guider de også et resultat på mindst 3 mia., der, så vidt vi kan se, ligger noget over konsensus i markedet, siger Martin Munk.

Gennemsnitsestimatet blandt op til 19 analytikere inden regnskabet var et nettooverskud på lige under 2,1 mia. kr i år, og altså omtrent 1 mia. kr. lavere end Danske Banks prognose.

I første kvartal nedskrev banken dog massive 4,3 mia. kr., og bundlinjen blinkede derfor rødt med 1,3 mia. kr. Af nedskrivningerne var de 3,9 mia. relateret direkte til coronakrisen.

Med i bunden torsdag var også Rockwool og ISS, der tabte henholdsvis 3,7 pct. til 1430 kr. og 3,2 pct. til 101,60 kr.

Med til historien hører dog, at begge aktier klarede sig godt de foregående børsdage. Eksempelvis steg ISS over 10 pct. onsdag, og der kunne ifølge Martin Munk være tale om lidt gevinsthjemtagning.

CARLSBERG STEG TRODS CORONARAMT SALG

For Carlsberg endte torsdagens handelsopdatering med en stigning på 2,1 pct. til 858,60 kr.

Coronakrisen ramte omsætningen og salgsmængderne hårdt hos den danske bryggerigigant i årets første kvartal, hvor særligt det store asiatiske marked oplevede store fald.

Carlsberg fik i første kvartal et omsætningsfald på 12 pct. og et dyk på 12,4 pct. organisk.

Salget på 12,95 mia. kr. var dog lidt bedre end analytikerestimatet på 12,8 mia. kr. drevet af en bedre end ventet salgsudvikling i Asien og Østeuropa, mens Vesteuropa haltede lidt.

Den islandske protesevirksomhed Össur aflagde også regnskab for første kvartal og steg 1,5 pct. til 43,65 kr.

Og så annoncerede Hartmann en i disse coronatider ganske sjælden opjustering af forventningerne til regnskabsåret, hvilket sendte aktien op med 3,8 pct. til 299 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.