Aktier

Asien: Vigende futures giver blandet start på andet halvår

De asiatiske aktieinvestorer starter andet halvår forsigtigt og læner sig op ad indikationer fra de globale markeder.

Det nye kvartal starter med blandede data for det globale økonomiske opsving fra henholdsvis Japan og Kina, mens bekymringerne over coronavirusets fortsatte spredning og de amerikansk-kinesiske spændinger fortsat hænger i luften.

- Vi har en fornemmelse af, at en masse gode nyheder er prissat på aktiemarkederne inklusive i USA. Optimismen går på, at vi vil se et V-formet opsving, så der er risiko for skuffelse, når den økonomiske virkning af U-vendingen af genåbningen i store stater sætter ind, siger chefstrateg Jim McDonald fra Northern Trust til Bloomberg TV.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan stiger 0,4 pct., og de store amerikanske aktieindeksfutures indikerer en åbning med fald på 0,1-0,3 pct.senere på dagen.

I Japan er der skuffelse over ringe PMI-data tidligere på dagen, og samtidig tynger den kvartalsvise Tankan-rapport fra den japanske centralbank, Bank of Japan, der langt fra er opmuntrende læsning, idet tilliden hos de store industriproducenter faldt til det laveste niveau siden 2009.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,2 pct., og det bredere Topix-indeks dykker 0,5 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er positive. Shanghai Composite stiger 0,9 pct., og CSI 300 øger 1,5 pct.

Hongkongs aktiemarked er lukket for "Special Administrative Region Establishment Day".

På de øvrige børser følger investorerne med i en positiv tendens. Kospi-indekset i Seoul stiger 0,9 pct., Singapores Strait Times-indeks stiger 1,0 pct., og Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 0,8 pct.

Sydneys ASX-indeks lukker med et plus på 0,5 pct.

Læs også
Top job