Aktier

Aktier/åbning: Vestas og Ambu stryger til vejrs i positivt indeks

Ambu og Vestas sendes til tops i det danske eliteindeks, C25-indekset, fra handelsstart onsdag, hvor investorerne belønner selskaberne med stigninger efter henholdsvis en løftet anbefaling og en stærk slutspurt på andet kvartal.

Få minutter inden i dagens handel stiger indekset samlet set 0,3 pct. til 1351,42.

Vindmølleproducenten Vestas havde tirsdag en stærk afslutning på årets andet kvartal, hvor der i løbet af dagen blev præsenteret ordrer på samlet 957 megawatt, MW.

Alene efter den danske fondsbørs' lukketid præsenterede Vestas seks ordrer med en samlet størrelse på 588 MW.

- Man kunne have været bekymret for, om coronakrisen ville bremse ordreindgangen i industrien. Men det ser ikke ud til at være tilfældet. Der er ikke en tydelig negativ corona-effekt, så det er endnu en stærk kvartalsafslutning, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, hvor han følger vindindustrien tæt.

Tirsdagens ordrestrøm bragte andet kvartals samlede ordreindgang op på 3076 MW.

En aktie i Vestas stiger onsdag morgen 1,9 pct. til 688,20 kr.

Ambu har fået løftet sin anbefaling hos finanshuset ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold".

Kursmålet for aktien er desuden blevet løftet med 22 pct. til 235 kr. fra 193 kr.

Ambu-aktien vinder 2,7 pct. til 214 kr. efter få minutters handel.

Investeringsbanken Deutsche Bank har hævet kursmålet for bryggeriaktien Royal Unibrew med knap 8 pct. til 560 kr. fra 520 kr.

Anbefalingen af aktien gentages på "hold" af analytiker Gerry Gallagher. Deutsche Bank har haft en neutral anbefaling af aktien i bryggeriet siden midten af juni, da kursen på aktien lå i 562 kr.

Onsdag morgen stiger aktien 0,3 pct. til 553,60 kr.

Begge ændringer fremgår af data fra Bloomberg News.

Biotekselskabet Orphazyme har onsdag morgen annonceret, at selskabet har indsendt en ansøgning til registrering af ADS'er i USA til de amerikanske børsmyndigheder, SEC.

Dermed har Orphazyme ansøgt om en notering af såkaldte "American Depository Shares".

Aktien stiger med 1,2 pct. til 90,40 kr.

Onsdag er det sidste dag for aktionærerne til at positionere sig i Chr. Hansen, inden at selskabet torsdag morgen offentliggør regnskab for selskabets forskudte tredje kvartal.

Chr. Hansen-aktien ligger næstnederst i C25-indekset med et fald på 0,5 pct. til 679,80 kr.

DSV Panalpina-aktien stiger onsdag morgen 0,7 pct. til 815,15 kr. Selskabet har kort før handelsstart meddelt, at det er vokset ud af sine logistikfaciliteter. Derfor opfører transportselskabet nu et nyt logistikcenter ved Lund i Horsens.

Der investeres 2 mia. kr. i logistikcenteret, som opføres på et 700.000 kvadratmeter stort areal, hvoraf 500.000 kvadratmeter sælges til DSV.

Logistikcenteret bliver det største i Danmark - og i Europa med kun én lejer.

Læs også
Top job