Aktier

Aktier/middag: Ambu og Vestas soler sig i toppen af grønt C25-indeks

Ambu og Vestas glimter helt i toppen af det danske eliteindeks onsdag ved middagstid, hvor investorerne har svært ved at finde ud af, hvilken retning de globale aktiemarkeder skal sendes i.

I Danmark er resultatet en fremgang på 0,8 pct. til 1358,56 for C25-indekset, og i Tyskland stiger det ledende indeks i samme takt.

Omvendt bakker de ledende indeks i både Frankrig og Storbritannien en smule ved middagstid onsdag.

De blandede takter i Europa skyldes ifølge Mads Zink, der er chefhandler hos Danske Bank, at de økonomiske nøgletal og nyt om en opblussen af coronasmitte i USA peger i hver sin retning.

- Vi befinder os lidt i et tomrum mellem gode makrotal, en stigning i antallet af Covid 19-smittede i særligt Nordamerika og et aktiemarked, der er kommet pænt igen siden marts. Så investorerne har svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på i det her marked, siger han.

Vindmølleproducenten Vestas havde tirsdag en stærk afslutning på årets andet kvartal, hvor der i løbet af dagen blev præsenteret ordrer på samlet 957 megawatt, MW.

Alene efter den danske fondsbørs' lukketid præsenterede Vestas seks ordrer med en samlet størrelse på 588 MW.

- Man kunne have været bekymret for, om coronakrisen ville bremse ordreindgangen i industrien. Men det ser ikke ud til at være tilfældet. Der er ikke en tydelig negativ corona-effekt, så det er endnu en stærk kvartalsafslutning, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, hvor han følger vindindustrien tæt.

Tirsdagens ordrestrøm bragte andet kvartals samlede ordreindgang op på 3076 MW.

Vestas-aktien stiger onsdag 3,4 pct. til 698,20 kr.

Ambu har indtaget den ultimative førsteplads i eliteindekset med en stigning på 6,1 pct. til 221 kr. onsdag.

Medicoselskabet har fået løftet sin anbefaling hos finanshuset ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold". Kursmålet for aktien er desuden blevet løftet med 22 pct. til 235 kr. fra 193 kr.

Ambu-aktien har indtil videre været årets helt store vinder i det danske C25-indeks, da aktien er braget frem med næsten 98 pct. siden nytår.

Knap så godt går det onsdag for aktien i bryggerikoncernen Royal Unibrew, der ligger uændret i 551,80 kr. i et ellers positivt marked.

Investeringsbanken Deutsche Bank har hævet kursmålet for bryggeriaktien med knap 8 pct. til 560 kr. fra 520 kr. Anbefalingen gentages på "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Nederst i C25-indekset har Genmab placeret sig med et fald på 1 pct. til 2197 kr., efter at biotekselskabet tirsdag sluttede i den højeste lukkekurs nogensinde.

Høreapparataktierne Demant og GN har omvendt fået løftet kursmålene af franske Kepler Cheuvreux.

For Demant er kursmålet skruet op til 158 kr. fra 135 kr., mens GN har fået hævet kursmålet til 418 kr. fra 340 kr. Finanshusets anbefaling for Demant er "reducer", mens den for GN er "køb".

Demant-aktien går frem med 0,6 pct. til 175,88 kr., og GN-aktien stiger 1,4 pct. til 358,30 kr.

Onsdag er det sidste dag for aktionærerne til at positionere sig i Chr. Hansen, inden selskabet torsdag morgen offentliggør regnskab for det forskudte tredje kvartal.

Forud for regnskabet har Handelsbanken løftet kursmålet for ingrediensaktien til 750 kr. fra 650 kr. Anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Chr. Hansen-aktien stiger 1,4 pct. til 693,20 kr.

Uden for eliteindekset har biotekselskabet Orphazyme onsdag morgen annonceret, at selskabet har indsendt en ansøgning til registrering af ADS'er i USA til de amerikanske børsmyndigheder, SEC.

Aktien stiger 2,8 pct. til 91,80 kr.

Onsdag har Bang & Olufsen desuden meddelt, at selskabets fortegningsemission er gennemført. B&O oplyser, at 81,8 mio. nye aktier hurtigst muligt vil blive optaget til handel.

Aktien stiger 2,5 pct. til 13,86 kr.

Læs også
Top job