Aktier

Europa/middag: Negativ stemning tager over efter tysk handelsstop

En række overraskende gode makrotal, bekymringer for den opblussende coronasmitte i blandt andet USA og genopretningen på aktiemarkedet siden marts præger investorerne onsdag.

Det er medvirkende til, at de ledende aktieindeks i Europa har haft svært ved at finde en ensartet retning i løbet af onsdagen.

Først på dagen steg aktierne, men ved middagstid har den negative stemning taget over.

Det tyske DAX-indeks falder 0,5 pct., og den samme tendens gælder i Storbritannien for det ledende FTSE 100-indeks. Samtidig bakker det franske CAC 40-indeks med 0,7 pct.

Handlen på de europæiske aktiemarkeder har dog også været præget af tekniske udfordringer hos Deutsche Börse. Det satte i løbet af formiddagen en stopper for handlen i flere timer i flere markeder i Central- og Østeuropa.

Omkring klokken 11.45 dansk tid blev handlen igen sat i gang med en 15-minutters auktion.

Aktien i kemivirksomheden Clariant bryder den negative stemning og stormer frem med 7,9 pct., efter at den schweiziske avis Tages-Anzeiger har skrevet, at selskabet angiveligt er i fusionssamtaler med fire kandidater.

Oplysningerne stammer ifølge avisen fra kilder med kendskab til sagen, som dog ønsker at være anonyme.

Kilderne fortæller, at Clariant på nuværende tidspunkt er langt fremme i forhandlingerne med en af de potentielle partnere, mens samtalerne med de øvrige tre er på et tidligt eller "mellem" stadie.

Danske Ambu følger lige efter med et kurshop på 4,6 pct. til 217,90 kr.

Medicoselskabet har fået løftet sin anbefaling hos finanshuset ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold". Kursmålet for aktien er desuden blevet løftet med 22 pct. til 235 kr. fra 193 kr.

Ambu-aktien har indtil videre været årets helt store vinder i det danske C25-indeks, da aktien er braget frem med 95 pct. siden nytår.

Læs også
Top job