Aktier

Onsdagens aktier: Ambu og Vestas gik forrest i positivt C25-indeks

Ambu, Vestas, Bavarian og Pandora glimtede helt i toppen af det danske eliteindeks onsdag, hvor investorerne havde svært ved at finde den rigtige retning for de globale aktiemarkeder.

I løbet af dagen svingede flere af de store europæiske indeks mellem pæne stigninger og fald, men herhjemme holdt det danske C25-indeks sig i grønt terræn med en fremgang på 1 pct. til 1361,13.

Investorerne havde tilsyneladende svært ved at finde ud af, hvilket ben de skulle stå på, da flere økonomiske nøgletal overraskede til den positive side, mens nyt om en opblussen af coronasmitte i USA omvendt gav anledning til panderynker.

- Udviklingen i corona og udviklingen i økonomien fylder meget lige nu, og det er noget, markederne holder tæt øje med. Det kommer nok også til at fylde meget resten af sommeren, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

VESTAS FIK GOD ORDRESLUTSPURT

Vindmølleproducenten Vestas havde tirsdag en stærk afslutning på årets andet kvartal, hvor der i løbet af dagen blev præsenteret ordrer på samlet 957 megawatt, MW.

Alene efter den danske fondsbørs' lukketid præsenterede Vestas seks ordrer med en samlet størrelse på 588 MW.

- Man kunne have været bekymret for, om coronakrisen ville bremse ordreindgangen i industrien. Men det ser ikke ud til at være tilfældet. Der er ikke en tydelig negativ corona-effekt, så det er endnu en stærk kvartalsafslutning, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

Tirsdagens ordrestrøm bragte andet kvartals samlede ordreindgang op på 3076 MW.

Vestas-aktien steg onsdag 3,5 pct. til 699 kr.

AMBU FORTSATTER SIN STORE OPTUR

Ambu indtog onsdag den ultimative førsteplads i eliteindekset med en stigning på 7 pct. til 222,90 kr.

Medicoselskabet fik løftet anbefalingen hos finanshuset ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold". Kursmålet for aktien er desuden blevet løftet med 22 pct. til 235 kr. fra 193 kr.

Ambu-aktien har indtil videre været årets helt store vinder i det danske C25-indeks, da aktien er braget frem med næsten 100 pct. siden nytår.

- Aktien har nydt godt af det øgede fokus på at mindske smittefaren, og deres produkter, som er engangsendoskoper, passer rigtigt godt ind i det tema, siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Bavarian Nordic steg 3,4 pct. til 187,40 kr. Selskabet kunne onsdag fortælle, at EU-Kommissionen har udstedt en markedsføringstilladelse for selskabets ebolavaccine.

Pandora var også med i den gode ende af indekset med et kurshop på 2,9 pct. til 370,90 kr.

Torsdag lancerer smykkekoncernen nye charms og øreringe, som Stranger Things-skuespilleren Millie Bobby Brown har været med til at designe for det danske selskab.

ISS hentede desuden en smule af det tabte tilbage med en fremgang på 1,9 pct. til 107 kr. Aktien faldt omvendt de foregående fem handelsdage i træk.

Nederst i C25-indekset placerede Genmab sig med et fald på 1,7 pct. til 2182 kr., efter at biotekselskabet tirsdag sluttede i den højeste lukkekurs nogensinde.

LØFTEDE KURSMÅL FOR DEMANT, GN OG UNIBREW

Investorerne kunne også se nærmere på en række kursmålsændringer onsdag.

Bryggerikoncernen Royal Unibrew fik hævet kursmålet til 560 kr. fra 520 kr. af Deutsche Bank. Anbefalingen er fortsat "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Aktien steg 0,9 pct. til 557 kr.

Høreapparataktierne Demant og GN fik også løftet kursmålene af franske Kepler Cheuvreux.

For Demant blev kursmålet skruet op til 158 kr. fra 135 kr., mens GN fik hævet kursmålet til 418 kr. fra 340 kr. Finanshusets anbefaling for Demant er "reducer", mens den for GN er "køb".

Demant-aktien gik frem med 0,6 pct. til 176 kr., og GN-aktien steg 1,4 pct. til 358,50 kr.

CHR. HANSEN SNART KLAR MED REGNSKAB

Onsdag var det sidste dag for aktionærerne til at positionere sig i Chr. Hansen, inden selskabet torsdag morgen offentliggør regnskab for det forskudte tredje kvartal.

Forud for regnskabet løftede Handelsbanken kursmålet for ingrediensaktien til 750 kr. fra 650 kr. Anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Chr. Hansen-aktien steg 0,5 pct. til 687,60 kr.

Uden for eliteindekset annoncerede biotekselskabet Orphazyme, at selskabet har indsendt en ansøgning til registrering af ADS'er i USA til de amerikanske børsmyndigheder, SEC.

Aktien steg 2,5 pct. til 91,50 kr.

Læs også
Top job