Aktier

Asien: Forsigtig positiv handel forud for amerikansk jobrapport

De asiatiske aktieinvestorer følger kollegerne på Wall Street torsdag - om end med en vis forsigtighed forud for de amerikanske beskæftigelsesdata senere på dagen.

- Et bedre end ventet resultat kunne gå hen og få spørgsmålet om, hvorvidt det amerikanske arbejdsmarked vil heles relativt hurtigt til at fordufte og retfærdiggøre nye stigninger i de amerikanske aktier, vurderer markedsstrateg Stephen Innes fra Axicorp i Sydney ifølge Reuters.

Dagens rapport ventes at vise en jobskabelse uden for landbruget på knap 3,1 mio. nye job, mens arbejdsløsheden estimeres at falde til 12,5 pct. fra 13,3 pct. måneden før.

Onsdag skuffede den private jobrapport med blot 2,4 mio. nye job mod de ventede 2,9 mio., men den forrige rapport blev samtidig oprevideret fra en jobtab på 2,8 mio. til en jobskabelse på 3,1 mio.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan stiger 0,9 pct., og de store amerikanske aktieindeksfutures indikerer en åbning med stigninger på 0,1-0,2 pct. i New York senere på dagen.

På børsen i Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,2 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,4 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er ligeledes positive. Shanghai Composite og CSI 300 stiger begge 1,2 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 1,5 pct.

På de øvrige børser følger investorerne med i den positive tendens. Kospi-indekset i Seoul stiger 1,0 pct., Singapores Strait Times-indeks stiger 0,5 pct., og Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 0,7 pct.

Australiens ASX-indeks lukker samtidig efter en stigning på 1,7 pct.

Læs også
Top job