Aktier

Aktier/åbning: Chr. Hansen og Danske Bank fører an i positiv C25-start

Chr. Hansen har fået en god start på torsdagens danske børshandel efter ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal, hvor den organiske vækst overraskede til den positive side.

Det danske eliteindeks, C25, nyder godt af bidraget fra Chr. Hansen, men 21 af indeksets 25 aktier ligger dog højere efter ti minutters handel og trækker indekset op med 0,3 pct. til 1365,97.

Regnskabet fra Chr. Hansen viste en organisk vækst på 7 pct. i kvartalet, som dækkede marts, april og maj. Det var noget over analytikernes forventninger om en vækst på 5,9 pct.

Omsætningen lå en anelse under det ventede, mens marginen til gengæld lå lidt over, således at nettoresultatet med 70,0 mio. kr. endte meget tæt på analytikerestimatet på 70,6 mio. kr.

Koncernen overvejer at sælge farvedivisionen, der er den mindst profitable og dårligst præsterende division, men hele sættet af forventninger til helåret fastholdes.

- Vi ser, at Chr. Hansen fortsætter sin stærke udvikling og også drager lidt nytte af lageropbygning hos kunderne. Selskabet leverer virkelig en stærk vækst i tredje kvartal, siger Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank, umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet.

Efter ti minutters handel ligger Chr. Hansen-aktien 1,6 pct. højere i 698,80 kr. Holder det niveau dagen ud, vil det være kursrekord for aktien.

Danske Bank nyder fra åbningen godt af nye analyser fra både SEB og Société Générale, som begge har hævet deres kursmål for bankens aktie.

Hos Société Générale er kursmålet løftet med 8 pct. til 92 kr. fra førhen 85 kr., mens anbefalingen "hold" er gentaget, mens SEB tror mere på aktien og løfter kursmålet med 16 pct. til 117 kr. fra førhen 101 kr.

Her lyder anbefalingen fortsat på "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Danske Bank stiger 1,9 pct. til 91,40 kr.

Vindmøllegiganten Vestas får endvidere løftet kursmål hos storbanken HSBC, der øger målet med 50 kr. til 590 kr. Anbefalingen af aktien lyder fortsat på "hold".

Vestas ligger 0,1 pct. højere i 700 kr.

Storbanken Barclays har haft Carlsberg under lup, og det har medført et øget kursmålet på bryggerikoncernens aktie, der nu lyder på 988 kr. mod hidtil 923 kr. Anbefalingen er statisk "overvægt".

Carlsberg-aktien stiger 1,5 pct. til 885,80 kr. fra dagens stat.

Barclays har også haft fat i A.P. Møller-Mærsk og DSV Panalpina.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie har fået løftet kursmålet med 300 kr., så det nu lyder på 6400 kr., og DSV Panalpina har fået løftet kursmålet til 850 kr. fra 775 kr.

A.P. Møller-Mærsk vurderes til en anbefaling på "undervægt" af B-aktien, mens DSV Panalpina modsat sættes til "overvægt".

A.P. Møller-Mærsks B-aktie ligger 0,4 pct. højere i 7822 kr., og DSV Panalpina ligger i kurs 821,20 kr. efter et fald på 0,3 pct.

AaB gik tomhændet fra onsdagens fodboldfinale i Sydbank Pokalen, som blev spillet på Bluewater Arena i Esbjerg. I stedet vandt Sønderjyske sit første trofæ efter en 2-0 sejr over nordjyderne.

Efter nederlaget er aktien i AaB åbnet 11 pct. lavere i 69 kr.

Læs også
Top job