Aktier

Aktier/middag: Tunge Novo holder C25 tilbage i forhold til Europa

Trods en stigning på 0,5 pct. til 435,45 kr. er indekstunge Novo Nordisk den bremse, der trækker det danske C25-indeks bagud i forhold til de europæiske kolleger i torsdagens risikovillige aktiemarked.

Eliteindekset ligger torsdag middag i 1370,30 eller 0,7 pct. højere end lukkeniveauet onsdag, mens det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 1,2 pct.

- Vores indeksprofil er jo anderledes end udlandet, og det virker lidt mere cyklisk i dag, bemærker Daniel Fabricius, børsmægler hos ABG Sundal Collier

I Europa manifesterer risikovilligheden sig i den største fremgang til aktier inden for finans og langvarige forbrugsgoder, mens netop sundhedsaktierne sakker bagud i Stoxx 600.

Den tendens giver i toppen af det danske C25-indeks plusser til Danske Bank og Jyske Bank på henholdsvis 2,3 pct. til 91,96 kr. og 2,6 pct. til 200,20 kr.

- Cyklisk medvind i dag gør jo gerne godt for bankerne, konstaterer Daniel Fabricius.

Ud over den generelt positive stemning i forhold til finansaktierne nyder Danske Bank godt af nye analyser fra både SEB og Société Générale, som har hævet deres kursmål for bankens aktie.

Hos Société Générale er kursmålet løftet med 8 pct. til 92 kr. fra førhen 85 kr., mens anbefalingen "hold" er gentaget, mens SEB løfter kursmålet med 16 pct. til 117 kr. fra førhen 101 kr. Her lyder anbefalingen fortsat på "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Symptomatisk for den risikovillige tendens er også et plus til FLSmidth-aktien på 2,1 pct. til 195,40 kr., mens yderst defensive Coloplast falder 0,8 pct. til 1026,50 kr. i bunden af C25.

Øverst på plakaten for torsdagens selskabsspecifikke nyheder står Chr. Hansens regnskab for tredje kvartal, hvor ingredienskoncernens organiske vækst overraskede til den positive side. Den var på 7 pct. og dermed noget over analytikernes forventninger om en vækst på 5,9 pct.

Omsætningen lå en anelse under det ventede, mens marginen til gengæld lå lidt over, således at nettoresultatet med 70,0 mio. kr. endte meget tæt på analytikerestimatet på 70,6 mio. kr.

En stigning i aktien på 0,8 pct. til 692,80 kr. indikerer, at regnskabet ikke tillægges voldsom betydning i torsdagens aktiehandel

- Det var nogenlunde, som vi forventede, og jeg havde selv ventet en neutral til smal positiv reaktion. Husk på, at aktien steget næsten 10 pct. over de sidste 20 handelsdage op til regnskabet, påpeger børsmægleren.

Daniel Fabricius lægger større vægt på, at Chr. Hansen har sat sin farvedivisionen, der er den mindst profitable og dårligst præsterende division, til salg.

- Det, tror jeg, at markedet har taget positiv op, vurderer han.

Finanshusenes analytikere har bidraget til inspiration til torsdagens aktiehandel med justeringer af anbefalinger og kursmål for en håndfuld aktier.

Vindmøllegiganten Vestas får løftet kursmål hos storbanken HSBC til 590 kr. fra 540 kr. Anbefalingen af aktien lyder fortsat på "hold". Vestas-aktien ligger 0,7 pct. højere i 704 kr.

Britiske Barclays har øget kursmålet for Carlsberg til 988 kr. fra 923 kr. Anbefalingen er uændret "overvægt". Carlsberg-aktien stiger 1,1 pct. til 882,40 kr.

Barclays har også haft fat i A.P. Møller-Mærsk og DSV Panalpina.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie har fået løftet kursmålet med 300 kr. til 6400 kr., og DSV Panalpina har fået løftet kursmålet til 850 kr. fra 775 kr. Anbefalingerne er uændret "undervægt" for A.P. Møller-Mærsk og "overvægt for DSV Panalpina.

Mærsks B-aktie ligger 1,7 pct. højere i 7914 kr., og DSV Panalpina handles i 822,80 kr. efter et fald på 0,1 pct.

Finanshuset Pareto Securities indleder dækning af aktien i energikoncernen Ørsted. Det sker med en købsanbefaling og et kursmål på 900 kr., fremgår det af et analysenotat. Energiaktien stiger 1,0 pct. til 773,80 kr.

AaB gik tomhændet fra onsdagens fodboldfinale i Sydbank Pokalen, som blev spillet på Bluewater Arena i Esbjerg. I stedet vandt Sønderjyske sit første trofæ efter en 2-0 sejr over nordjyderne. Efter nederlaget rasler aktien i AaB torsdag middag 12,3 pct. ned i 68 kr.

Læs også
Top job