Aktier

Europa/middag: Opmuntrende økonomisk data overdøver coronabekymringer

Der er fremgang i de europæiske aktiemarkeder torsdag middag, hvor handlerne lader opmuntrende økonomiske data tidligere på ugen og håb om udvikling af en Covid-19-vaccine veje tungere end onsdagens rekordstore stigning i antal coronasmittede i USA på 50.000 ifølge Reuters.

Mens markederne afventer eftermiddagens overflod af date for den amerikanske økonomi med især arbejdsmarkedsrapporten for juni, løftes det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 1,0 pct.

Og den risikovillige tendens i markedet understreges af den særlige fremgang til finansaktierne og aktier inde for langvarige forbrugsgoder på 1,8-2,1 pct., mens de defensive sundhedsaktier sammen med aktier i selskaber inden for dagligvarer og energi halter bagefter med plusser på 0,1-0,6 pct.

Det er samarbejdet mellem det tyske biotekselskab Niontech og amerikanske Pfizer om en Covid-19-vaccine, der giver anledning til generel optimisme, efter at forsøg har vist positive resultater i en tidlig fase.

På selskabsniveau er der fremgang på 5,5 pct. til Associated British Foods, efter at koncernens modetøjskæde, Primark, har udsigt til at fastholde sit vækstpotentiale efter genåbningen efter coronakrisen.

På solsiden i indekset stiger også italienske Unikredit med 4,9 pct. som reaktion på, at finansgiganten ifølge Bloomberg News er i færd med at sælge ud af nødlidende lån for 1,5 mia. euro til sine italienske kolleger.

Men generelt er den risikovillige stemning i markedet til fordel for de europæiske banker, der er repræsenteret med blandt andet italienske Banco BPM, de spanske Caixabank, Banco Bilbao og Banco Santander samt hollandske AMB Amro Bank på de øverste pladser i Stoxx 600 med plusser på cirka 4 pct.

I bunden med et tab på 8,1 pct. ligger den britiske emballagevirksomhed DS Smith. Faldet kommer, efter at selskabet har offentliggjort et helårsregnskab, som skuffer på nogle af hovedtallene og uden udsigt til udbytte for aktionærerne.

Læs også
Top job