Aktier

Torsdagens aktier: Danske Bank til tops i risikovilligt marked

Danske Bank og FLSmidth var som repræsentanter for de mere cykliske aktier på den grønne gren i torsdagens risikopositive aktiemarked, hvor det danske C25 indeks lukkede i 1381,48 eller 1,5 pct. højere end onsdagens lukkeniveau. Dermed blev lukkerekorden fra tirsdag i sidste uge passeret. 

Den generelle markedsstemning var tiltagende positiv hen over handelsdagen kulminerende med en opløftende amerikansk beskæftigelsesrapport om eftermiddagen.

- Omdrejningspunktet her i eftermiddag er selvfølgelig arbejdsmarkedsrapporten fra USA som kom ud over det forventede og egentlig i forlængelse af det, vi har set gennem flere måneder: At nøgletallene kommer ud bedre end analytikerne venter, bemærker aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen.

Han ser en overordnet bevægelse i markedet, hvor serviceindustrien og selskaber, som blev hårdt ramt af coronakrisen, kommer hurtigt tilbage.

- Der er en ret klar kobling over mod de konkjunkturfølsomme sektorer, og det ser vi også i Danmark for bankerne, Mærsk, FLSmidth. Alle de aktier som blev hårdt ramt, men som nu klare sig bedre end det lidt mindre konjunkturfølsomme, konstaterer Otto Friedrichsen.

Danske Bank steg torsdag 3,2 pct. til 92,74 kr.

Ud over den generelt positive stemning i forhold til finansaktierne kunne Danske Bank nyde godt af analyser fra både SEB og Société Générale, som har hævet deres kursmål for bankens aktie. Hos Société Générale blev kursmålet løftet med 8 pct. til 92 kr. fra førhen 85 kr., mens anbefalingen "hold" blev gentaget, mens SEB løftede kursmålet med 16 pct. til 117 kr. fra 101 kr. Her lyder anbefalingen fortsat på "køb", fremgår det af Bloomberg News.

FLSmidth-aktien steg 2,0 pct. til 195,15 kr., mens yderst defensive Coloplast faldt 0,5 pct. til 1040 kr. tæt på bunden af C25.

CHR. HANSEN PÅ SCENEN MED REGNSKAB

Hovedrollen på den selskabsspecifikke scene indtog Chr. Hansen med regnskab for tredje kvartal, hvor ingredienskoncernens organiske vækst overraskede til den positive side. Den var på 7 pct. og dermed noget over analytikernes forventninger om en vækst på 5,9 pct.

Omsætningen lå en anelse under det ventede, mens marginen til gengæld lå lidt over, således at nettoresultatet med 70,0 mio. kr. endte meget tæt på analytikerestimatet på 70,6 mio. kr.

- Det var nogenlunde, som vi forventede, og jeg havde selv ventet en neutral til smal positiv reaktion. Husk på, at aktien steget næsten 10 pct. over de sidste 20 handelsdage op til regnskabet, påpeger børsmægler Daniel Fabricius i ABG Sundal Collier.

Han lægger større vægt på, at Chr. Hansen har sat sin farvedivisionen, der er den mindst profitable og dårligst præsterende division, til salg.

- Det, tror jeg, at markedet har taget positiv op, vurderer Daniel Fabricius.

Efter et gennemsnitligt plus fra handelsstart faldt aktien hen over dagen bagud i indekset og lukkede uændret i 687 kr.

Men værst gik det torsdag ud over ISS, der tabte 0,7 pct. til 106,35 kr. som dagens eneste aktie i minus.

ØRSTED VIL MÅSKE SÆLGE

Fra energiselskabet Ørsted var der selskabsspecifikt bidrag i form af anonyme kilders oplysninger til Bloomberg News om, at selskabet overvejer et frasalg af en del af selskabets hollandske havvindmøllepark Borssele 1 & 2.

Det skriver Bloomberg med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge nyhedsbureauet har Ørsted samtaler med investeringsbanker og tekniske rådgivere om det planlagte delvise frasalg af havvindmølleprojektet, der skal opføres i Nordsøen.

Finanshuset Pareto Securities indledte i øvrigt dækning af aktien i Ørsted. Det skete med en købsanbefaling og et kursmål på 900 kr., fremgår det af et analysenotat. Energiaktien steg 2,5 pct. til 785 kr.

ANALYTIKERNE JUSTERER

Finanshusenes analytikere bidrog derudover til inspiration til torsdagens aktiehandel med justeringer af anbefalinger og kursmål for en kvartet af aktier.

Vindmøllegiganten Vestas fik løftet kursmål hos storbanken HSBC til 590 kr. fra 540 kr. Anbefalingen af aktien lyder fortsat på "hold". Vestas-aktien lukkede 1,8 pct. højere i 711,40 kr.

Britiske Barclays øgede kursmålet for Carlsberg til 988 kr. fra 923 kr. Anbefalingen er uændret "overvægt". Carlsberg-aktien steg 1,3 pct. til 884 kr.

Barclays havde også haft fat i A.P. Møller-Mærsk og DSV Panalpina.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie fik løftet kursmålet med 300 kr. til 6400 kr., og DSV Panalpina fik løftet kursmålet til 850 kr. fra 775 kr. Anbefalingerne er uændret "undervægt" for A.P. Møller-Mærsk og "overvægt for DSV Panalpina.

Mærsks B-aktie steg 2,6 pct. til 7988 kr., og DSV Panalpina lukkede 831 kr. efter et plus på 0,9 pct.

AAB MÅTTE TAGE HJEM UDEN SEJR

AaB gik tomhændet fra onsdagens fodboldfinale i Sydbank Pokalen, som blev spillet på Bluewater Arena i Esbjerg. I stedet vandt Sønderjyske sit første trofæ efter en 2-0 sejr over nordjyderne. Efter nederlaget raslede aktien i AaB torsdag 14,2 pct. ned til 66,50 kr.

Læs også
Top job