Aktier

Europa/lukning:Jobrapport gav ekstra kraft til at spille med musklerne

Ved lukketid var det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steget 1,9 pct. med stigninger i for de store indeks i London, Frankfurt og Paris på 1,3-2,9 pct.

Beskæftigelsesrapporten viste blandt andet, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 4.800.000 personer i juni. Der var ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 3.230.000 personer.

Den risikovillige tendens i markedet blev understreget af den særlige fremgang til finansaktierne og aktier inde for langvarige forbrugsgoder på 2,6-3,1 pct., mens de defensive sundhedsaktier sammen med aktier i selskaber inden for dagligvarer haltede bagefter med plusser på 0,9-1,2 pct.

På selskabsniveau var der fremgang på 5,6 pct. til den italienske bank Unikredit som reaktion på, at den ifølge Bloomberg News er i færd med at sælge ud af nødlidende lån for 1,5 mia. euro. Men også italienske Banco BPM, de spanske Caixabank, Banco Bilbao, Banco de Sabadell og Banco Santander samt hollandske AMB Amro Bank lå på de øverste pladser i Stoxx 600.

I bunden tabte den britiske emballagevirksomhed DS Smith 6,9 pct., efter at selskabet have fremlagt skuffende årsregnskab, uden udsigt til udbytte for aktionærerne.

Læs også
Top job