Aktier

Aktier i Asien: Mindre pusterum efter mandagens massive stigninger

De asiatiske aktieinvestorer tager et pusterum tirsdag efter mandagens massive stigninger, der blev fremkaldt af spekulationer om, at Beijing forsøger at orkestrere en større indenlandsk positiv trend for at støtte en økonomi, der er ramt af coronavirus og af striden med USA.

- Kina forsøger nu at lægge alle ressourcer på halvledere og it-sektoren, så de kan stå på egne ben på det område. I betragtning af at hele det her projekt sandsynligvis er udtænkt af Xi Jinping, kan stigningerne få ben at gå på, selv om det føles lidt risikabelt, og at det måske vil være tilbøjeligt til give tilbagefald, siger chefstrateg Norihiro Fujito fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan falder 0,4 pct.

På børsen i Tokyo tager investorerne lidt af gårsdagens gevinst hjem. Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,7 pct., og også det bredere Topix-indeks viger 0,7 pct.

På det kinesiske aktiemarkeder på fastlandet fortsætter stigningerne. Shanghai Composite øger 1,3 pct., og CSI 300 stiger 1,8 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et yderst begrænset plus på 0,1 pct.

På de øvrige børser er investorerne let negative. Kospi-indekset i Seoul falder 0,6 pct., og Singapores Strait Times-indeks og Taiwans Taiex-indeks ligger begge med et minus på 0,1 pct.

Australiens ASX-indeks lukker samtidig med et plus på 0,6 pct.

De store amerikanske Wall Street-indeksfutures peger på fald omegnen af 0,3-0,4 pct., mens Nasdaqfuturen omvendt indikerer en stigning på 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Læs også
Top job