Aktier

Europa/middag: Sur tirsdag - ISS-konkurrent ramt af prognose

Efter en pæn tur op mandag er der tirsdag en pæn tur ned på aktiemarkederne i Europa. Frygt for opblussen af corona har taget igen over. Men der mandag var næsten betingelsesløs risikolyst, er risikolysten tirsdag en mangelvare.

Det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, falder tirsdag middag med 0,8 pct. til indeks 368,11.

Aktierne i Tyskland og England falder mere end 1 pct., mens faldet i Frankrig "kun" er på 0,9 pct.

I den tunge ende af Stoxx 600 ligger aktier som Bayer og Sodexo.

Den franske ISS-konkurrent Sodexo har leveret en bedre end frygtet omsætning i det forskudte tredje kvartal, der dækker kalenderårets andet kvartal.

Sodexo-aktien bliver sendt ned med 6,1 pct. til 60,52 euro på børsen i Paris, efter at have leveret tal

Salget er i det forskudte tredje kvartal dykket med 31,2 pct. til 3,91 mia. euro svarende til en organisk vækst på minus 29,9 pct. Her var selskabets egen prognose fra april på et fald i den organiske vækst på 33 pct.

Det franske serviceselskab nedjusterer forventningerne til omsætningen i selskabets fjerde kvartal til et fald på 27 pct. fra prognosen fra april på et fald på 15 pct.

Derfor ventes udviklingen i andet halvår at vise et fald på 28 pct. svarende til et fald på 3 mia. euro i omsætningen for helåret svarende til et fald på 13,7 pct. i 2019/20.

- I dag, mens Asien og Europa kommer tilbage fra nedlukningerne, er pandemien fortsat stærk i Nordamerika, Latinamerika og Indien. Derfor er vores prognose for fjerde kvartal blevet opdateret, og den viser mere forsigtighed på toplinjen, hvilket bliver opvejet af en bedre gennemstrømning til den underliggende driftsindtjening i anden halvdel, skriver Sodexo.

Finanshuset Morgan Stanley, der har den positive anbefaling "overvægt" skriver efterfølgende, at svagheden i fjerde kvartal i det store hele var ventet, hvor prognosen for andet halvår er på linje med konsensusestimaterne.

Aktierne i den tyske kemigigant Bayer falder tirsdag med knap 7 pct. til 62,56 euro efter at en amerikansk dommer såede tvivl om selskabets nyligt indgåede milliardforlig til kompensation af skader i forbindelse med brug af ukrudtsmidlet Roundup.

Bayer indgik i slutningen af juni en forligsaftale med 100.000 amerikanske sagsøgere, der har beskyldt selskabets ukrudtsmiddel Roundup for at have givet dem kræft.

Forliget betyder, at Bayer betaler mellem 8,8 og 9,6 mia. dollar til de nuværende sagsøgere, mens der afsættes yderligere midler til fremtidige krav, således at den samlede udgift til forliget kan løbet op i 10,9 mia. dollar eller godt 72 mia. kr.

Læs også
Top job