Aktier

Aktier i Asien: Virusbekymringer sætter stopper for stigninger

De asiatiske aktier ligger blandet onsdag morgen, da nye coronaudbrud i dele af verden rejser tvivl om den økonomiske genopretning.

Californien rapporterede tirsdag om mere end 10.000 coronavirus-tilfælde over de seneste 24 timer, hvilket er rekord på en enkelt dag. Og i den australske delstat Victoria er der genindført nedlukning af landets næststørste by, Melbourne.

- Det vil være vigtigt at se antallet af amerikanske dødsfald i de kommende uger, og om der vil blive stillet større krav til omfanget af nødvendige restriktioner, siger økonom Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney til Reuter.

Han vurderer, at den nuværende "vent og se"-tilstand forud for den kommende regnskabssæson virker som en konsolidering oven på de seneste stigninger.

På børsen i Tokyo er investorerne fortsat i defensiven. Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks viger 0,4 pct.

På de kinesiske aktiemarkeder på fastlandet fortsætter stigningerne. Shanghai Composite øger 0,7 pct., og CSI 300 stiger 0,6 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 0,3 pct.

På de øvrige børser er investorerne ligeledes blandede. Kospi-indekset i Seoul falder 0,2 pct., og Singapores Strait Times-indeks dropper 0,1 pct., mens Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 0,7 pct.

Australiens ASX-indeks lukker samtidig med et minus på 0,7 pct.

De store amerikanske indeksfutures peger på stigninger omegnen af 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Læs også
Top job