Aktier

Europa/middag: Nokia rasler ned på rød dag

Finske Nokia ligger i bunden af det brede Stoxx 600-indeks onsdag middag på en dag, hvor den triste stemning med faldende indeks præger de store europæiske børser.

Nokia tynges af, USA's største mobilselskab, Verizon, er ved at udskifte det finske selskab med sydkoreanske Samsung som leverandør af chip til 5G-netværket. Og tabet af den kunde har fået finanshuset JPMorgan til at nedjustere forventningerne til Nokias potentiale. JPMorgan har sat anbefalingen af aktien ned til "neutral" fra "overvægt" med et kursmål på 3,80 euro.

- Verizon er for en betydelig kunde til at blive ignoreret, påpeger analytiker Sandeep Deshpande fra JPMorgan i et notat, skriver Bloomberg News.

Verizon står for omkring 8 pct. af Nokias omsætning.

Den finske aktie falder 7,3 pct. onsdag middag til 3,71 euro

Modsat går det for svenske Electrolux, der er kommet med foreløbigt driftsresultat (EBIT) for andet kvartal. Det viser et mindre tab i kvartalet end tidligere ventet. Electrolux, der primært tjener sine penge på salg af hårde hvidevarer, ser nu et driftstab i kvartalet på 100 mio. svenske kr. mod en tidligere forventning om et "signifikant" tab.

Samtidig er omsætningen faldet med 17 pct. organisk til 23,5 mia. svenske kr. Aktien stiger med 4,5 pct. ved middagstid.

Samlet ligger Stoxx 600 med et fald på 0,6 pct. Og det samme billeder gør sig gældende på de store europæiske børser, der falder med op til 1 pct.

Den matte stemning skyldes, at antallet af coronasmittede stiger. Og det får skrækken om en andenbølge corona til at blusse op.

Læs også
Top job