Aktier

Europa/middag: Finsk koncern stormer frem efter opkøbstilbud

Der er positiv stemning på tværs af de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor investorerne har rettet opmærksomheden mod den regnskabssæson, der står for døren.

Ved middagstid stiger det tyske DAX-indeks 1,3 pct., FTSE 100-indekset i London går frem med 1,2 pct., ligesom det franske CAC 40-indeks ligger 1,4 pct. højere.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger samtidig 0,9 pct., og dermed ser investorerne ud til at have skubbet frygten for de genopblussede coronavirusudbrud i baggrunden.

De kommende regnskaber dækker over tre måneder, der har været kraftigt påvirket af coronakrisen, og det har fået flere selskaber til at sænke forventningerne de seneste måneder.

Striben af nedjusteringer har også skabt et håb om, at selskaberne vil være i stand til at overgå deres egne forventninger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Der ser ud til at være en optimisme omkring, at prognoserne er blevet sænket i en grad, som gør det muligt for selskaberne at ramme over den lave barre og at overgå forventningerne, siger Russ Mould fra AJ Bell til Reuters.

Mandag har den norske storbank DNB offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, som viste sig at være markant bedre end forventet.

Banken fik et overskud før skat på 6,3 mia. norske kr. mod forventningen på 3,0 mia. norske kr. ifølge estimater indsamlet af Infront.

Nedskrivningerne blev ligeledes mindre end ventet og landede på godt 2,1 mia. norske kr., mens analytikerne havde ventet knap 3,5 mia. norske kr.

Investorerne belønner bankaktien med en fremgang på 10,5 pct.

Den kursgevinst bliver overgået af Neles, der har fået et opkøbstilbud fra svenske Alfa Laval.

Mere præcist har Alfa Laval tilbudt en pris på 11,50 euro per aktie for det finske selskab, og det svarer til en præmie på knap 33 pct. i forhold til slutkursen for Neles-aktien fredag.

Bestyrelsen for Neles anbefaler aktionærerne at tage imod tilbuddet.

Industriselskabet Neles, som tidligere var en del af Metso, blev dannet sidste år baseret på de de aktiviteter, som ikke blev en del af fusionen af mineaktiviteterne i de to finske selskaber Metso og Outotec.

Aktien brager frem med 36,2 pct. til 11,79 euro.

Mindre godt går det for det italienske infrastrukturselskab Atlantia, der er ejet af den rige italienske Benetton-familie.

Mandag ved middagstid dykker aktien 12,6 pct., efter at den italienske premierminister har afvist selskabets endelig bud på en løsning af en to år gammel konflikt om driften af de italienske motorveje.

Læs også
Top job