Aktier

Mandagens aktier: Nye tal sendte Jyske Bank til tops i rekordramt C25

En halvårsmeddelelse med solide tal og en oppræcisering for året var med til at sikre Jyske Bank en plads helt i toppen af det danske eliteindeks, der igen sluttede rekordhøjt.

C25-indekset steg 1,1 pct. til 1424,466 og dermed landede indekset den sjette lukkerekord i træk - og den 21. i år.

Dermed skubbede investorerne frygten for de genopblussede coronavirusudbrud i baggrunden og rettede i stedet fokus mod den kommende regnskabsstorm fra USA og Europa.

- De cykliske aktier er med i fronten igen, og den mere positive stemning tynger omvendt de defensive aktier, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank.

Det betød blandt andet, at defensive aktier som Coloplast og Lundbeck endte i bunden af C25-indekset mandag.

JYSKE BANK STRØG TIL TOPS

Der var umiddelbart ikke lagt op til de helt store selskabsspecifikke nyheder mandag, men Jyske Bank brød sommerferiestemningen med offentliggørelsen af regnskabstal for andet kvartal.

Tallene viste, at banken oplevede en pæn fremgang i perioden, hvor basisresultatet steg til 878 mio. kr. fra 683 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

På bundlinjen udmøntede det sig samlet set i et nettooverskud på 862 mio. kr. mod 499 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Særligt kursreguleringerne skæppede væsentligt i kassen i andet kvartal som følge af den positive udvikling på de finansielle markeder. Mere præcist steg den post til 331 mio. kr. fra et minus på 8 mio. kr. i samme periode af 2019.

Den solide udvikling i andet kvartal fik også Jyske Bank til at løfte bunden af forventningerne til 2020.

Nu ser banken et resultat efter skat til 1-1,5 mia. kr. mod tidligere 0,75-1,5 mia. kr.

Bankaktien blev belønnet med et kurshop på 6,2 pct. til 211,40 kr.

- Finansaktierne nyder også godt af sektorrotationen. Meldinger fra Anders Dam (bankens administrerende direktør, red.) om, at selskabet er gennem det værste, er med til at løfte stemningen, siger Christian Thatje.

GOD VIND TIL BANKAKTIER

De gode takter fra Jyske Bank så også ud til at smitte lidt af på konkurrenterne Danske Bank og Nordea, der også kunne skæve til et overraskende godt regnskab fra den norske kollega DNB.

De to storbanker fik også mandag løftet deres kursmål af franske Kepler Cheuvreux.

Danske Banks kursmål blev hævet til 107 kr. fra 90 kr., ligesom Nordeas kursmål blev skruet op til 63,52 kr. fra 59,74 kr.

Danske Bank steg 4,3 pct. til 99,82 kr., og Nordea gik frem med 3,1 pct. til 48,44 kr.

I løbet af ugen venter der regnskaber fra en række store amerikanske finanskoncerner som JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo, og fredag kommer turen til både Danske Banks og Nordeas egne tal for andet kvartal.

MOMENTUM TIL MINEINDUSTRIEN

Ingeniørkoncernen FLSmidth klarede sig også særdeles godt mandag, hvor aktien indtog andenpladsen i eliteindekset.

Aktien steg 5 pct. til 199,20 kr., på trods af at koncernen fik sænket kursmålet til 237 kr. fra 250 kr. af finanshuset Morgan Stanley.

Anbefalingen er dog fortsat "overvægt".

FLSmidth-aktien nød godt af det mere optimistiske syn på cykliske aktier, og svenske Alfa Lavals tilbud om at købe finske Neles for samlet set 1727 mio. euro var også med til at løfte aktien yderligere, vurderer Sydbanks senioraktiehandler.

Industriselskabet Neles, som tidligere var en del af Metso, blev dannet sidste år baseret på de aktiviteter, som ikke blev en del af fusionen af mineaktiviteterne i de to finske selskaber Metso og Outotec.

CARLSBERG OG ROCKWOOL FÅR LØFTET KURSMÅL

Bryggerigiganten Carlsberg var fredagens højdespringer i det danske eliteindeks, efter at koncernen offentliggjorde en foreløbig melding for de første seks måneder af året.

Siden løftede en lang række analysehuse deres kursmål for aktien. De nye kursmål ligger nu i spændet 950 kr. til 1154 kr.

Mandag steg aktien yderligere 0,6 pct. til 932,40 kr.

Isoleringskoncernen Rockwool fik også hævet kursmålet til 2100 kr. fra 2000 kr. af Barclays. Anbefalingen er fortsat "overvægt".

Også finanshuset Société Générale skruede kursmålet for aktien op til 1600 kr. fra 1500 kr. Her blev den negative anbefaling "sælg" fastholdt.

Aktien steg 3,7 pct. til 1978 kr.

Uden for C25-indekset bragede G4S også frem med 11,1 pct. til 10,97 kr., efter at sikringskoncernen mandag opjusterede forventningerne til første halvår af 2020.

Her ventes tallene nu at lande "væsentligt bedre" end analytikernes konsensus.

Læs også
Top job