Aktier

Aktier/åbning: Jyske Bank topper rødt C25-indeks

Jyske Bank er et af få selskaber i grønt i et ellers rødt C25-indeks, der ved åbning ikke ser ud til at sætte lukkerekord for syvende dag i streg.

Indekset falder 0,7 pct. til 1415,51 efter at være lukket i rekord mandag i 1424,47.

Der er ikke meget selskabsnyt tirsdag morgen, hvor investorernes opmærksomhed hen mod eftermiddagen vil blive rettet mod USA, hvor hele tre bankregnskaber for første halvår bliver offentliggjort.

DEUTSCHE BANK LØFTER KURSMÅL FOR CARLSBERG OG G4S

Carlsberg har fået hævet kursmålet af Deutsche Bank til 1080 kr. fra 980 kr. Bryggeriet offentliggjorde fredag foreløbige tal for andet kvartal, der viste bedre takter end ventet i en række af bryggeriets hovedmarkeder - herunder Kina og Vesteuropa.

Deutsche Bank fastholder anbefalingen ”køb” og er det niende finanshus siden fredag, der løfter kursmålet for det danske bryggeri.

Carlsberg-aktien falder tirsdag 0,3 pct. til 929,80 kr.

Et andet dansk selskab, der er løftet af Deutsche Bank, er G4S. Sikkerhedskoncernen opjusterede mandag sine forventninger til 2020, og det krediterer den tyske bank for med et kursmål- og anbefalingsløft.

Banken har nu kursmålet 13,22 kr. mod tidligere 11,59 kr., og anbefalingen opgraderes til ”køb” fra ”hold”.

Den dansk-britiske sikkerhedskoncern venter nu, at det justerede PBITA samt resultatet per aktie vil være ”væsentligt bedre” end konsensus blandt analytikerne. Ifølge G4S er der i øjeblikket konsensus om et PBITA på 159 mio. pund og et resultat per aktie på 4,3 pence.

G4S-aktien falder 0,3 pct. til 10,94 kr.

STOR AMERIKANSK BANKDAG

Jyske Bank får af kollegaerne fra Nordea hævet sit kursmål med en femmer. Nordea hæver kursmålet til 240 kr. fra 235 kr. og fastholder anbefalingen ”køb”, som den har haft siden april i år. Og Danske Bank har hævet sit kursmål for Jyske Bank til 225 kr. fra 210 kr.

Jyske røbede mandag uventet tal for andet kvartal, og oppræciserede forventningerne til 2020 for anden gang på en lille måned. Banken venter nu en indtjening efter skat på 1,0-1,5 mia. kr. mod tidligere 0,75,1,5 mia. kr.

Jyske-aktien stiger 0,8 pct. til 213,0 kr.

Banken kan sammen med den anden bank i C25, Danske Bank, skæve til USA tirsdag eftermiddag, når tre af deres amerikanske kollegaer kommer med regnskab for andet kvartal.

JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo vil fra klokken 12.45 gøre markedet klogere på, hvad tre fulde måneder med coronakrise, har betydet for den amerikanske banksektor.

Danske Bank-aktien falder tirsdag 0,8 pct. til 99,06 kr.

ISLANDSKE ÖSSUR PLANLÆGGER FRASALG

Den islandske protese- og hjælpemiddelproducent Össur har indledt forhandlinger om salg af selskabet Gibaud SAS til Innothera, som er en fransk producent af medicinalvarer og medicinal- sundhedstekstiler - for eksempel støttebind. Det oplyser Össur i en børsmeddelelse efter børslukketid mandag.

Værdien af Gibaud er sat til 24 mio. dollar med en andel bundet til en earn-out aftale. Omkostninger ved salget beregnes til cirka 3-4 mil. dollar og goodwill med videre er beregnet til 17 mio. dollar, oplyser Össur.

Aktien i Össur stiger uden for C25 0,5 pct. til 46,80 kr.

Tryg og Topdanmark kigger tirsdag morgen mod nord, hvor konkurrenten Gjensidige har offentliggjort kvartalsregnskab.

I april, maj og juni steg nettooverskuddet til 1,95 mia. norske kr. fra 1,34 mia. norske kr. i andet kvartal af 2019.

Analytikerne havde til sammenligning forudset et samlet overskud på 1,71 mia. norske kr. for koncernen, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Tryg-aktien falder 0,3 pct. til 195,60 kr., og Topdanmark-aktien falder 0,7 pct. til 289,60 kr.

Læs også
Top job