Aktier

Aktier/middag: Jyske Bank til tops i surt C25

Tirsdagens sure stemning fortsætter ved middagstid i det danske eliteindeks, C25, efter at indekset mandag lukkede i rekord for sjette dag i streg i 1424,47.

Det danske indeks følger dermed udviklingen i USA, der i løbet af mandag aften vendte rundt oven på nyt om, at Californien vil genindføre en række coronarelaterede restriktioner.

Jyske Bank er for anden dag i streg dagens foreløbige højdespringer i et meget beskedent grønt felt i toppen af C25, der samlet ligger med et fald på 1 pct. i 1410,20.

Det er en relativt stille dag på nyhedsfronten, hvor Vestjysk Banks opjustering er den foreløbigt største selskabsspecifikke nyhed. Efter middag vil investorernes opmærksomhed blive rettet mod USA, hvor tre amerikanske storbanker kommer med regnskab for første halvår.

Ifølge senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk kan netop de amerikanske bankregnskaber måske sætte lidt skub i det danske marked.

- Californien er begyndt at lukke nogle ting ned igen, og det er hårdt for økonomien. Det kan være med til at vende stemningen, og det er også rullet videre til Europa, og i Danmark følger vi det. Nu holder vi så øje med de store banker, der kommer med regnskab i USA, og det kan måske give lidt puls til markedet, lyder vurderingen fra Martin Munk.

MEDVIND TIL BANKAKTIER

Blandt de få aktier, der holder hovedet oven vande i dagens røde marked, finder man en række af bankaktierne, der generelt har godt momentum.

I toppen ligger Jyske Bank, der mandag oppræciserede sine forventninger og løftede sløret for en række solide hovedtal for andet kvartal.

Jyske Bank får af kollegerne fra Nordea hævet sit kursmål med en femmer. Nordea hæver kursmålet til 240 kr. fra 235 kr. og fastholder anbefalingen "køb", som den har haft siden april i år. Og Danske Bank har hævet sit kursmål for Jyske Bank til 225 kr. fra 210 kr.

Aktien stiger 2 pct. til 215,70 kr.

- Bankerne klarer sig generelt okay, hvor også DNB steg fint mandag oven på sit regnskab. Nu ser vi frem til Danske Bank og Nordea fredag, og de ligger også begge fint i dag. Så sektoren klarer sig som helhed udmærket i dag, siger Martin Munk.

Danske Bank holder sig også i plus med en stigning på 0,5 pct. til 100,30 kr., mens Nordea stiger 0,6 pct. til 48,70.

Det er generelt bankernes dag tirsdag, hvor Vestjysk Bank kort efter markedets åbning meddelte, at banken nu opjusterer forventningerne til året.

Banken regner nu med at lande et overskud efter skat i niveauet 200 til 260 mio. kr. Tidligere forventede Vestjysk Bank at slutte 2020 med et samlet overskud på mellem 160 og 240 mio. kr.

Aktien stiger 3,4 pct. til 3,04 kr.

Bankdagen fortsætter efter middag, når tre af deres amerikanske kolleger kommer med regnskab for andet kvartal.

JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo kommer fra klokken 12.45 med tal for første halvår.

DEUTSCHE BANK LØFTER KURSMÅL FOR CARLSBERG OG G4S

Carlsberg får løftet kursmålet af Deutsche Bank til 1080 kr. fra 980 kr., der melder sig i koret af finanshuse, der er kommet med nye kursmål for Carlsberg-aktien.

Det sker, efter at bryggeriet fredag offentliggjorde foreløbige tal for andet kvartal, der viste bedre takter end ventet i en række af bryggeriets hovedmarkeder - herunder Kina og Vesteuropa.

Deutsche Bank fastholder anbefalingen "køb".

Carlsberg-aktien falder tirsdag 0,4 pct. til 929 kr.

Et andet dansk selskab, der har været under luppen hos Deutsche Bank, er G4S. Sikkerhedskoncernen opjusterede mandag sine forventninger til 2020, og det krediterer den tyske bank for med et kursmål- og anbefalingsløft.

Banken har nu kursmålet 13,22 kr. mod tidligere 11,59 kr., og anbefalingen opgraderes til "køb" fra "hold".

G4S-aktien falder 0,6 pct. til 10,91 kr.

ISLANDSKE ÖSSUR PLANLÆGGER FRASALG

Mandag aften bød på selskabsnyt fra den islandske protese- og hjælpemiddelproducent Össur. Selskabet kunne her meddele, at man har indledt forhandlinger om salg af selskabet Gibaud SAS til Innothera, som er en fransk producent af medicinalvarer og medicinal- sundhedstekstiler.

Værdien af Gibaud er sat til 24 mio. dollar med en andel bundet til en earn-out aftale. Omkostninger ved salget beregnes til cirka 3-4 mio. dollar og goodwill med videre er beregnet til 17 mio. dollar, oplyser Össur.

Aktien i Össur falder uden for C25-indekset 2,6 pct. til 45,55 kr.

Læs også
Top job