Aktier

Europa/middag: Svensk industrikoncern til vejrs i røde markeder

Der er tirsdag utvetydigt dårlig stemning på de europæiske aktiemarkeder, hvor den amerikanske coronafrygt igen stikker hovedet frem og en række skuffende europæiske nøgletal trækker luften ud af investorerne. 

Ved middagstid falder det fælleseuropæiske aktieindeks, Stoxx 600, med 1,1 pct., hvilket understreger den overordnede tendens i resten af landende. Det toneangivende tyske DAX-indeks ligger med et fald på 1,4, mens det franske CAC 40 dykker 1,5 pct. Det britiske FTSE 100 klarer sig bedst af de store indeks med et fald på 0,3 pct.

Tirsdag formiddag bød på nedslående nøgletal fra Tyskland og eurozonen, der tydeliggjorde, at økonomien endnu ikke er i sikker havn. Her viste det tyske ZEW-indeks for juli, at forventningen til fremtiden faldt til 59,3 fra 63,4 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et mindre fald til 60.

Indekset for den nuværende situation skuffede fælt med et indeks på minus 80,9. Her var ventet en stigning til minus 65 fra minus 83,1 måneden forinden.

Også industriproduktionen i eurozonen skuffede, da den endte med en stigning på 12,4 pct. fra måneden før mod forventede 15 pct.

SVENSKE ADDTECH I TOP

Der er dog et par solstråler blandt de nedslående meldinger. Den svenske industrikoncern Addtech kom tirsdag morgen med regnskab, der viste bedre takter end ventet særligt i forhold til salget, der endte 2,9 pct. højere end ventet af analytikerne.

Det kvitterer investorerne for ved at sende aktien til tops i Stoxx 600 med en stigning på 5,5 pct. til 401,20 svenske kr. Det er samtidig rekordkurs for den svenske aktie.

POSITIV FOKUS PÅ BANKAKTIER

Der er overordnet også medvind til banksektoren på en dag, der er præget af regnskaber fra en række amerikanske storbanker.

Den italienske investeringsbank Mediobanca stiger 2,4 pct. til 7,09 euro, mens Credit Suisse løftes 2 pct. til 10,16 euro og Commerzbank stiger 1,9 pct. til 4,62 euro.

Også norske DNB fortsætter mandagens pæne kurstakter, efter at banken kom med regnskab for andet kvartal, der var markant bedre end ventet. Aktien stiger tirsdag 2 pct. 145,30 norske kr.

I bunden af ligger britiske Meggitt, der blandt andet er specialiseret inden for forsvars- og rumfartsindustrien.

Det sker som en del af et generelt fald til forsvarsindustrien, efter at Bank of America i en ny analyse sænker en række kursmål i sektoren på baggrund af en forventning om et fald i landenes militære budgetter.

Aktien falder 6,4 pct. til 298,20 pence.

Læs også
Top job