Aktier

USA/åbning: Fald fra start med fokus på storbanker i top og bund

Tirsdagen byder på fald fra start på de amerikanske aktiemarkeder på en dag, der ellers frem mod åbningen har været præget af optimisme, en række store bankregnskaber og tal for forbrugerpriser, der i juni steg som ventet. 

De amerikanske futures indikerede længe, at der var udsigt til pæne plusser fra start, men godt en time før handelstart begyndte det langsomt at vende rundt.

Det er derfor et negativt billede, der tegner sig fra start, hvor Dow Jones falder 0,2 pct., mens S&P 500 falder med 0,3 pct. og Nasdaq dykker med 0,4 pct. få minutter inde i handelsdagen.

Det ændrer dog ikke ved, at der er en smule større optimisme at spore i USA end på de europæiske aktiemarkeder, der har ligget i rødt siden morgenstunden, efter at de amerikanske markeder mandag aften vendte på en tallerken oven på fornyet virusfrygt.

STORBANKER I RAMPELYSET

Der er fra start stor opmærksomhed på banksektoren, der over en bred kam har klaret sig fornuftigt i tirsdagens handel i Europa. I USA er der særligt fokus på de tre storbanker JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup, der alle har aflagt regnskab for andet kvartal, der har været stærkt præget af corona.

Hos JPMorgan var der optimisme at spore blandt analytikerne, da indtjeningen faldt mindre end frygtet. Indtjeningen per aktie landede på 1,38 dollar fra 2,82 dollar i samme periode året før. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde analytikerne regnet med et fald til en indtjening på 1,01 dollar per aktie.

JPMorgan-aktien stiger fra start med 1,7 pct. 99,29 dollar.

Også Citigroup overraskede positivt og kunne i andet kvartal rapportere et overskud per aktie på 50 cent mod ventet 32 cent ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Aktien falder alligevel 1 pct. til 51,71 dollar.

I modsætning til de to konkurrenter skuffede Wells Fargo, da banken kunne melde om et større underskud end ventet og derfor sænker udbetalingen af udbyttet.

Underskuddet per aktie blev på 66 cent per aktie i andet kvartal, mens der var ventet et tab på 13 cent. På baggrund af resultatet sænker banken det kvartalsvise udbytte til 10 cent per aktie fra 51 cent. Analytikerne havde her ventet 20 cent i udbytte.

Aktien falder tungt fra start med 7,4 pct. til 23,53 dollar.

Også flyselskabet Delta Airlines er kommet med regnskabstal før markedsåbningen. Her kunne flyselskabet melde om et underskud per aktie på 4,43 dollar mod forventede 4,07 dollar.

Det får aktien til at brage ned med 4,2 pct. til 25,70 dollar.

GOOGLE ØJNER INDISK INVESTERING

Det er ikke kun bankerne, der løber med opmærksomheden. Også Google gør sig bemærket fra start, da Bloomberg News kan rapportere, at teknologikæmpen angiveligt vil investere op mod 4 mia. dollar i det indiske teleselskab Jio Platforms.

Google melder sig dermed i køen af villige investorer til Jio, efter at blandt andet Facebook har smidt 5,7 mia. dollar efter det indiske selskab.

Aktien i Googles moderselskab, Alphabet, falder svagt med 0,1 pct. til 1511 dollar oven på rygterne.

Læs også
Top job