Aktier

Aktier/åbning: Lutter grønt indeks flirter med ny rekord

Grønne aktier alene fylder det danske eliteindeks fra handelsstart onsdag, hvor indekset stiger 0,9 pct. til 1421,33. Dermed flirter det danske C25-indeks med endnu en rekord, efter at længere rekordstime blev brudt tirsdag.

I toppen af indekset finder man Vestas og FLSmidth, der stiger henholdsvis 2,1 pct. og 1,5 pct. I den modsatte ende ligger Lundbeck med et lille plus på 0,2 pct.

Markedsomsætningen ventes onsdag at være stærkt begrænset både på grund af nyhedstørken og på grund af sommerferieperioden, der holder mange investorer væk fra markedet.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede tirsdag med et fald på 1,1 pct. i 1408,53.

FÅ OG SMÅ NYHEDER

Novozymes, der forleden fremlagde et opdateret og ganske positivt regnskab i utide, får hævet kursmålet af finanshuset Bernstein til 420 kr. fra 400 kr. Anbefalingen forbliver "outperform".

Også Exane BNP Paribas har løftet kursmålet for Novozymes, og her sætter analytikerne målet til 360 kr. mod hidtil 335 kr. Finanshuset gentager sin "neutrale" anbefaling af aktien.

Novozymes-aktien stiger 0,3 pct. til 969,80 kr. onsdag efter handelsstart.

Også DSV Panalpina har fået løftet kursmålet. Her er det storbanken HSBC, der nu vurderer, at 900 kr. er et fair mål frem for det hidtidige 810 kr. Banken anbefaler stadig "køb" af aktien.

DSV Panalpina går frem med 1,5 pct. til 851,80 kr.

Nordens største bank, Nordea, har fra morgenstunden fået konkurrentnyt fra Svenska Handelsbanken, SHB. Den svenske storbank overgik i det store hele analytikernes forventningerne for andet kvartal.

SHB's nettooverskud for perioden endte på 3,96 mia. svenske kr., hvilket er et godt over analytikernes forventning, der lød på et overskud på 3,16 mia. svenske kr.

Nordea stiger 1 pct. til 49,66 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth har været under luppen hos det amerikanske finanshus Goldman Sachs. Det har resulteret i et løft i kursmålet til 200 kr. fra 185 kr.

Goldman Sachs anbefaler uændret "køb" af FLS-aktien, der stiger 1,5 pct. til 202,60 kr.

Virkeligheden har ifølge Dagbladet Børsen været barsk for DFDS de seneste fire år, og de problematiske vilkår kulminerede for nylig med afskedigelsen af 650 fuldtidsansatte.

DFDS-aktien stiger 0,4 pct.t il 206,40 kr.

Læs også
Top job