Aktier

Onsdagens aktier: Eliteindeks satte rekord for 22. gang i år

C25-indekset satte onsdag sin 22. lukkerekord i år - og i juli alene var det tale om den niende.

- Det er imponerede og kan være svært at forstå. I dag er det nyheden om Modernas vaccine, der rykker aktierne i plus. Samtidig er der medvind fra både centralbanker og fra politikerne om, at de fortsat er klar med stimuli, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

C25-indekset steg 2,2 pct. til indeks 1440,15 onsdag.

Allerede fra morgenstunden var det den positive melding fra det amerikanske medicinalselskab Moderna, der var katalysator til grønne børser - først i Asien, siden i Europa og ved dansk lukketid også i USA.

Test med Modernas vaccine mod Covid-19 viser, at den er sikker og genererer antistoffer. Det skete hos alle de 45 raske frivillige, der deltog i et fase I forsøg. Moderna er klar til at sparke gang i yderligere forsøg senere i juli på over 80 klinikker i USA.

FÅ SELSKABSNYHEDER

Nyhedsmæssigt trådte de danske selskaber vande onsdag, og det er først på fredag, at der kommer gang i nyhederne for alvor, når flere danske selskaber med regnskaber. Indtil da er det udlandet, der leverer nyt impulser til de danske investorer. Blandt andet kom SEB og Handelsbanken onsdag morgen med regnskaber for andet kvartal.

Handelsbanken, SHB, overgik i det store hele analytikernes forventningerne for andet kvartal.

SHB's nettooverskud for perioden endte på 3,96 mia. svenske kr., hvilket er et godt over analytikernes forventning, der lød på et overskud på 3,16 mia. svenske kr.

Skandinaviska Enskilda Banken, SEB, kom gennem andet kvartal med et noget blandet regnskab i forhold til analytikernes forventninger, hvor særligt store nedskrivninger trak resultatet ned.

På bundlinjen var der en lille skuffelse at aflæse, da nettooverskuddet i andet kvartal endte på 3,5 mia. svenske kr., hvilket var en my under de forventede 3,56 mia., som analytikerne havde ventet ifølge estimater indsamlet af Infront,

Både Nordea og Danske Bank kommer med regnskab på fredag. Forinden er Jyske Bank kommet med en opdatering forud for bankens regnskab, der først offentliggøres i august.

- Vi har set, at der er blevet taget godt imod de opdateringer, som selskaberne er kommet med forud for regnskabsmeddelelserne. De er med til at tage noget risiko ud, og oveni købet er der kommet lidt om, hvad man ser i 2020. Om ikke andet så verbalt, siger Martin Munk.

Danske Bank steg med 1,6 pct. til 101,85 kr., Nordea-aktien steg med 0,2 pct. til 49,24 kr., mens Jyske Bank faldt med 0,2 pct. til 216 kr. onsdag.

SMÅ KURSMÅLSÆNDRINGER

Ingeniørkoncernen FLSmidth har været under luppen hos det amerikanske finanshus Goldman Sachs. Det har resulteret i et løft i kursmålet til 200 kr. fra 185 kr.

Goldman Sachs anbefaler uændret "køb" af FLS-aktien, der steg 1,9 pct. til 203,40 kr.

Novozymes, der forleden fremlagde et opdateret og ganske positivt regnskab i utide, får hævet kursmålet af finanshuset Bernstein til 420 kr. fra 400 kr. Anbefalingen forbliver "outperform".

Også Exane BNP Paribas har løftet kursmålet for Novozymes, og her sætter analytikerne målet til 360 kr. mod hidtil 335 kr. Finanshuset gentager sin "neutrale" anbefaling af aktien.

Novozymes-aktien steg 0,2 pct. til 396,40 kr. onsdag.

REKORD TIL FLERE

Også DSV Panalpina har fået løftet kursmålet. Her er det storbanken HSBC, der nu vurderer, at 900 kr. er et fair mål frem for det hidtidige 810 kr. Banken anbefaler stadig "køb" af aktien.

DSV Panalpina steg med 1,3 pct. til rekordkursen på 850,20 kr.

Også Vestas og Ørsted red med på den bølge. Vestas endte helt i toppen af C25 med et plus på 6,3 pct. til rekorden 783,40 kr., og Ørsted steg med 3,6 pct. til rekordkursen 881,60 kr.

Læs også
Top job