Aktier

Aktier i Asien: Stærke kinesiske data overskygges af spændinger og virus

De asiatiske aktier falder torsdag morgen, hvor amerikansk-kinesiske spændinger og de økonomiske omkostninger ved en genopblussen i coronavirus-infektioner, der nogle steder fører til genindførsel af nedlukningsforanstaltninger, tynger.

Selv ikke nye kinesiske data, der viser et større økonomisk opsving end ventet i andet kvartal, er nok til at trække de regionale aktier ud af det røde felt.

- Topsiden på de finansielle markeder er begrænset af den synlige stigning i coronavirus-infektionerne og spændinger mellem verdens to økonomiske giganter. Bundsiden er imidlertid begrænset af meget lave renter og lysere udsigter for Kinas økonomi, siger chefstrateg Masayuki Kichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management Co. i Tokyo til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien-Stillehavet uden for Japan falder 0,8 pct., mens de store amerikanske aktieindeksfutures dykker 0,3-0,87pct.

I Tokyo falder de ledende indeks også med et dyk i det toneangivende Nikkei 225-indeks på 0,7 pct., og det bredere Topix-indeks falder 0,5 pct.

På de kinesiske aktiemarkeder på fastlandet ligger Shanghai Composite med et drop på 1,4 pct., og CSI 300 dykker 1,6 pct.

Hongkongs aktiemarked falder samtidig 1,2 pct. målt på Hang Seng-indekset.

På de øvrige børser ligger Kospi-indekset i Seoul, Singapores Strait Times-indeks og Taiwans Taiex-indeks alle med et minus på 0,5 pct.

Sydneys ASX-indeks lukker samtidig med et tab på 1,0 pct.

Læs også
Top job