Aktier

Aktier/åbning: Pandora og Mærsk til tops i rød åbning

Pandora og Mærsk er eneste selskaber i grøn i et ellers helt rødt C25-indeks torsdag morgen. Dermed er der ikke udsigt til endnu en lukkerekord, som juli ellers har været leveringsdygtig i.

Det danske C25-indeks åbner 0,9 pct. lavere i 1426,65 torsdag, efter at det onsdag atter satte lukkerekord ved at lukke i 1440,15, hvilket betød at indekset satte sin syvende rekord på 8 dage, og den 22. lukkerekord i år.

Pandora-aktien stiger 0,1 pct. til 401,50 kr. Mærsk A-aktien stiger 0,8 pct. til 7820 kr., mens Mærsk B-aktien stiger 0,3 pct. til 8396 kr.

Selskabsmæssigt er der stadig sommerferiestemning, hvorfor det er fattigt med nyheder fra danske selskaber.

KONKURRENCE- OG PARTNERNYT

Genmab får nyt fra partneren Johnson & Johnson, der gennem Janssen har licens til at udvikle, producere og sælge kræftmidlet Darzalex på verdensplan. Selskabet leverer regnskab for andet kvartal og nyt om Darzalex-salget i andet kvartal.

Genmab-aktien falder 1,2 pct. til 2311 kr., efter at være lukket i rekord onsdag.

FLSmidth får også nyt fra sin branche, når konkurrenten Sandvik, der ligesom det danske selskab, er beskæftiget inden for leverancer til den globale mineindustri, torsdag kommer med regnskab.

FLSmidth-aktien falder 1,4 pct. til 200,60 kr.

NOVO HÆVES AF JEFFERIES

En enkelt kursmålsændring er der også plads til torsdag morgen. Det drejer sig om Novo Nordisk, der har fået lagt 20 kr. på det langsigtede kursmål af Jefferies til 330 kr. fra 310 kr.

Der er dog stadig et stykke vej til den aktuelle kurs på en Novo-aktie, der ligger næsten 24 pct. højere end det, Jefferies vurderer.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Finanshuset gentager anbefalingen "underperform".

En aktie i Novo Nordisk falder torsdag 0,9 pct. til 429,35 kr.

STOR REGNSKABSFREDAG I VENTE

De danske banker kigger fortsat ud over landegrænserne, hvor deres kolleger bliver ved med at præsenterer halvårsregnskaber. Onsdag var det Goldman Sachs, BNY Mellon, SEB og Handelsbankens tur.

Overordnet set tegner der sig et billede af, at første kvartal af året var det hårdeste for banksektoren, da usikkerheden om coronapandemien betød store nedskrivninger.

Danske Bank og Nordea kommer fredag med regnskab, mens Jyske Bank allerede mandag offentliggjorde foreløbige tal for andet kvartal.

Danske-aktien falder 0,7 pct. til 1001,15 kr., mens Nordea falder 0,7 pct. til 101,15 kr.

Jyske Bank-aktien ryger 0,7 pct. ned til 214,10 kr.

Topdanmark er det tredje selskab, der fredag kommer med regnskab. Regnskabet ventes at vise de samme tendenser, som konkurrenten Trygs viste i sidste uge.

Nettoeffekten af coronaudbruddet vil i kvartalet være positiv på erstatningssiden. Hvor investeringsresultatet for første kvartal fik veritable bøllebank, som de finansielle markeder i kvartalet, ventes billedet anderledes positivt i andet kvartal.

Topdanmark-aktien falder 0,1 pct. til 288,60 kr., mens Tryg-aktien starter 0,1 pct. lavere i 196,20 kr.

Læs også
Top job