Aktier

Aktier i Asien: Tokyo og Shanghai dykker i ellers positiv asiatisk morgen

De asiatiske aktiemarkeder divergerer fredag morgen, hvor børsen i Japan og på det kinesiske fastland ligger i rødt, mens de øvrige aktiemarkeder er grønne.

Det er på trods af en fortsat stor stigning i coronasmittede både i USA, der aktuelt noterer omkring 70.000 nye tilfælde dagligt, og flere andre store lande som Indien, hvor antallet af virusramte nu overstiger 1 mio. og synes at være totalt ude af kontrol.

- Man skulle tro, at en sådan kraftig stigning i infektioner normalt ville føre til fald i aktiekurserne, men i øjeblikket bliver det opvejet af stærke forhåbninger om en vaccine. Men vi ser en større risiko for en korrektion på markedet, idet forbedringen i de hårde økonomiske data, vi har set i de sidste par måneder, sandsynligvis vil stoppe, siger markedsstrateg Tomo Kinoshita fra Invesco i Tokyo til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,5 pct., og de store amerikanske aktieindeksfutures øger 0,2-0,7 pct.

Børsen i Tokyo viser et dyk i det toneangivende Nikkei 225-indeks på 0,3 pct., og også det bredere Topix-indeks falder 0,4 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet ligger også unde vandlinjen. Shanghai Composite dropper 0,5 pct., og CSI 300 dykker 0,3 pct.

Hongkongs aktiemarked stiger til gengæld 0,6 pct. målt på Hang Seng-indekset.

På de øvrige børser følger investorerne den positive tendens. Kospi-indekset i Seoul stiger 0,7 pct., Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 0,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 0,1 pct.

Australiens ASX-indeks lukker samtidig med et minus på 0,1 pct.

Læs også
Top job