Aktier

Europa/middag: Regnskabsaktuelle svenskere skinner klarest i Stoxx 600

De svenske selskaber fylder godt i toppen af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks fredag middag, hvor indeksets absolutte topscorer er Ericsson, som får selskab af landsmændene Swedish Match og Swedbank, der alle har fremlagt regnskabstal fredag. 

Det sker på en dag, hvor stemningen generelt kører i utakt i Europa. De ledende indeks ligger blandet fra et fald på 0,4 pct. til stigninger på 0,3 pct. Stoxx 600-indekset ligger næsten uændret med et marginalt plus på 0,03 pct.

Telekommunikationsselskabet Ericsson havde et solidt andet kvartal, hvor selskabet ifølge den administrerende direktør tog markedsandele og fortsat er godt med i 5G-kapløbet.

Ericsson havde i kvartalet en omsætning på 55,6 mia. svenske kr. mod 54,8 mia. svenske kr. i samme periode af 2019, mens overskuddet endte på 2,6 mia. svenske kr. mod 1,8 mia. svenske kr. i samme kvartal sidste år.

Den justerede indtjening per aktie endte på 0,94 svenske kr. mod 0,59 svenske kr. i samme periode af 2019.

Selskabets aktie stiger fredag middag 9,7 pct., hvilket gør den til den mest stigende aktie i Stoxx 600-indekset.

Svenske Swedbank kom ud af andet kvartal med lidt højere renteindtægter, end hvad analytikerne havde ventet, mens nedskrivningerne landede på linje med forventningerne.

Bankens nettorenteindtægter landede på 6,89 mia. svenske kr., hvilket var en lidt højere end de 6,71 mia. svenske kr., der var ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Det belønnes fredag middag med en stigning til aktien på 4,8 pct.

Den stigning kan aktien i Swedish Match dog sagtens overgå fredag.

For andet kvartal af 2020 kunne selskabet fremvise en omsætning på 4,13 mia. svenske kr., hvilket var en stigning på 11 pct. i forhold til samme kvartal sidste år og højere end analytikernes estimat, som lød på 3,94 mia. svenske kr.

Aktien stiger 9,6 pct.

Læs også
Top job