Aktier
BREAKING

USA/åbning: Netflix dykker i ellers optimistiske markeder

De amerikanske aktiemarkeder kommer fra handelsstart med plusser fredag. 

Det brede S&P 500-indeks stiger med 0,2 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks går frem med 0,3 pct., og det tunge Dow Jones-indeks øger med 0,1 pct.

Bekymringer om spredningen af coronavirusset og skuffende jobdata trak det amerikanske aktiemarked ned torsdag. Da USA satte rekord for nye smittetilfælde med coronavirus på en enkelt dag med 77.300 nye tilfælde, Det sendte det samlede antal af bekræftede smittetilfælde over 3,5 mio. i USA.

Texas' guvernør, Gregg Abbott, understregede trods de voksende smittetal, at der ikke er nye nedlukninger på vej i staten.

I Brasilien er der nu rapporteret over 2 mio. smittetilfælde med coronavirus, mens Indien har rundet 1 mio. tilfælde.

På samme tid virker handelsspændingerne mellem USA og Kina til at tage til.

Torsdag rapporterede The Wall Street Journal, at den amerikanske administration diskuterer, om medlemmer af Kinas kummunistparti og deres familiemedlemmer skal have forbud mod at rejse ind i USA som et modsvar til den nye sikkerhedslov i Hongkong.

BLACKROCK OG NETFLIX I SCENELYSET

Amerikanske Blackrock, der er verdens største kapitalforvalter, har inden handelsstart offentliggjort regnskab for andet kvartal af 2020.

Blackrock landede for perioden en justeret indtjening per aktie på 7,85 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet, at indtjeningen per aktie ville lyde på 6,96 dollar i andet kvartal.

På samme tid rapporterede Blackrock, at selskabet fik 100 mia. dollar i netto inflow.

Kort inde i dagens handel stiger Blackrock-aktien med 1,2 pct.

Streaminggiganten Netflix offentliggjorde torsdag efter børslukketid sit regnskab for andet kvartal, og heri skuffede særligt forventningerne til det igangværende tredje kvartal.

Netflix venter at få færre nye betalende abonnenter i juli, august og september, end analytikerne havde håbet.

Netflix regner nemlig med at få 2,5 mio. nye betalende abonnenter på verdensplan i tredje kvartal. Det er en skuffelse for analytikerne, der forud for torsdagens regnskab havde en forventning om, at streamingselskabet ville kunne tilføje 5,35 mio. nye betalende abonnenter i det indeværende kvartal.

Regnskabet fik blandt andet derfor en kølig modtagelse i det amerikanske eftermarked torsdag, hvor aktien droppede 9,1 pct.

Fredag kommer aktien fra start med et fald på 5,7 pct.

ENDNU ET REGNSKAB PÅ TRAPPERNE

Industrigiganten Honeywell, der blandt andet producerer cockpits og jetmotorer, offentliggør også regnskab fredag efter børstid.

Fredag stiger aktien 0,2 pct. kort efter handelsstart og inden offentliggørelsen af regnskabet.

Læs også
Top job