Aktier

Europa/middag: Små fald i forsigtigt marked inden nye EU-forhandlinger

Med de tyske aktier som undtagelsen tager de fleste store europæiske markeder mandag eftermiddag små fald efter endnu en fremgangsrig sidste uge.

Her er stemningen blandt særligt de mere cykliske aktier til den svage side efter nye stigninger i de globale tilfælde af coronavirus.

Alt imens afventer investorerne nye forhandlinger om en samlet genopretningsfond i EU, der skal hjælpe de slunkne statskasser efter coronakrisen.

Her er der nye forhandlinger mandag eftermiddag, efter at det endnu ikke er lykkedes at finde hinanden EU-landene imellem.

- På vej ind i de her forhandlinger troede mange, at der ville blive nået en eller anden form for aftale, så på en måde er en klump af de gode nyheder allerede regnet ind i markedet, siger David Madden, der er analytiker hos CMC Markets i London, til nyhedsbureauet Reuters.

I London falder FTSE 100-indekset mandag 0,7 pct., og CAC 40 i Paris bakker 0,3 pct., mens det tyske DAX-indeks stiger med 0,3 pct.

Det brede Stoxx 600-indeks falder 0,1 pct., og herunder er det sektorerne for rejse- og fritidsaktier, olie- og gasaktier samt bilaktier, der falder mest.

Blandt mandagens tabere er også British American Tobacco, der har fået sænket sin anbefaling hos amerikanske Jefferies til "hold" fra "køb".

Kursmålet er samtidig sænket til 3000 pence fra 4800 pence, idet bankens analytikere vurderer, at en ellers ventet positiv revurdering af hele sektoren trækker ud.

Aktien falder med 2,9 pct. til 2704,50 pence på børsen i London.

Læs også
Top job