Aktier
BREAKING

Mandagens aktier: Danske Bank toppede i endnu en C25-rekord

Danske Bank trak for, da de danske aktier mandag tog sig endnu et hop, og C25-indekset igen endte i rekord med sin stigning på 1,4 pct. til 1464,68.

Bankaktien var trukket af en lang række positive justeringer blandt analytikerne efter det pæne regnskab for andet kvartal fredag.

Generelt var humøret helt i top igen - blandt andet trukket af positive forventninger til EU-forhandlingerne om en fælles redningsfond - og to C25-aktier endte i rekord.

Hos Jyske Bank er der dog stadig tvivl om det endelige udfald af EU-topmødet og forhandlingerne om redningsfonden.

- I skrivende stund fortsætter EU-topmødet på fjerde døgn, og meldingerne er ikke opmuntrende, selv om der er rygter om et delvist gennembrud på størrelsen af den direkte støtte, vurderer chefanalytiker Kim Fæster i en kommentar.

På aktiemarkedet var troen på en god aftale dog intakt dagen ud, og DSV Panalpina og Vestas sluttede begge i det hidtil højeste niveau efter stigninger på henholdsvis 0,4 pct. til 857,40 kr. og 3,1 pct. til 824,80 kr.

I knap så god form var Topdanmark, der måtte se sin anbefaling blive sænket hos Nordea, efter at forsikringsselskabets regnskab for andet kvartal i sidste uge.

Allerede efter børslukketid fredag fik Danske Bank et løftet kursmål hos Société Générale, der har skruet op til 114 kr. fra 92 kr. efter fredagens kvartalsregnskab.

SEB løftede desuden sit kursmål til 127 kr. fra 117 kr. Anbefalingen hos førstnævnte er fortsat "hold", mens SEB anbefaler "køb".

Siden har en stribe andre børshuse også meldt sig med løftede kursmål, og samlet set sendte det mandag Danske Bank op med 5,2 pct. til 106 kr.

Fredag oven på regnskabet faldt aktien 1 pct. Regnskabet viste ellers meget bedre indtægter end ventet, og samtidig var nedskrivningerne i andet kvartal også lavere end ventet.

Det sendte nettoresultatet op i 2325 mio. kr. mod ventet 1044 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af banken selv.

Topdanmark har efter sit regnskab for andet kvartal fredag fået sænket sin anbefaling hos Nordea til "hold" fra "køb".

Aktien faldt mandag med 1,8 pct. til 281 kr.

Også Nordea afleverede i sidste uge regnskab for andet kvartal, og siden har det også kastet en række kursmålsændringer af sig - primært i opadgående retning.

Bankaktien steg 0,1 pct. til 50,35 kr. på denne uges første handelsdag.

Mandag formiddag blandede SP Group sig med foreløbige tal for andet kvartal, og her nåede selskabet sit højeste salg og driftsresultat nogensinde for et enkelt kvartal.

Omsætningen steg 12,2 pct. til 568 mio. kr., og driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) steg til 90,1 mio. kr. fra 77,9 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Aktien steg med 7,3 pct. til 222 kr.

Blandt de helt små aktier steg AGF med 4,7 pct. til 0,58 kr., efter at den aarhusianske fodboldklub søndag sikrede sig medaljer i superligaen med en sejr ude over FC København.

Om medaljerne bliver af sølv eller bronze afgøres først i de to sidste runder, der afvikles i denne uge.

Læs også
Top job