Aktier

Europa/lukning: Positivt forhandlingsfokus gav grønne indeks

De britiske aktier var mandag undtagelsen til et ellers - i aktiemæssig forstand - grønt Europa.

Nervøsitet om udfaldet af det igangværende EU-topmøde - indeholdende forhandlinger om en samlet redningsfond til de økonomiske effekter af coronakrisen - blev vekslet til optimisme, og så gik de fleste ledende indeks i grønt.

Søndag blev der angiveligt nået et gennembrud på et af de vigtigste stridspunkter i forhandlingerne, hvor det ellers har været svært at få enderne til at mødes.

- På vej ind i det her topmøde troede mange, at der ville blive nået en eller anden form for aftale, så på en måde er en klump af de gode nyheder allerede regnet ind i markedet, siger David Madden, der er analytiker hos CMC Markets i London, til nyhedsbureauet Reuters.

I London faldt FTSE 100-indekset mandag 0,5 pct., mens CAC 40 i Paris steg med 0,5 pct., og det tyske DAX-indeks gik 1,1 pct. frem.

Det brede Stoxx 600-indeks steg med 0,8 pct., og herunder var det særligt teknologiaktierne, der klarede sig godt. Den sektor steg med samlet 2,1 pct.

Blandt mandagens tabere var britiske British American Tobacco, der har fået sænket sin anbefaling hos amerikanske Jefferies til "hold" fra "køb".

Kursmålet er samtidig sænket til 3000 pence fra 4800 pence, idet bankens analytikere vurderer, at en ellers ventet positiv revurdering af hele sektoren trækker ud.

Aktien faldt med 3,1 pct. til 2699,50 pence på børsen i London.

Læs også
Top job