Aktier

Aktier/åbning: DSV og Vestas fortsætter redkordrejser i C25 i topform

De danske aktiemarked er tirsdag ved åbningen i fin form, og aktierne i DSV Panalpina og Danske Bank trækker godt op.

Tirsdag morgens enighed blandt EU’s stats- og regeringsledere om en genopretningspakke var den type nyhed, der kunne løfte optimismen på aktiemarkederne i Europa og dermed sende det danske aktiemarked til nye højder og mod endnu en rekord.

C25-indekset åbner tirsdag med en stigning på 0,7 pct. til 1475,17, Dermed er der udsigt til årets 25. rekord og den 12. i juli.

Fortsat ser det dog ud til, at markedet er ramt af sommerstilhed både på handelsomfanget og nyhedsstrømmen.

DSV Panalpina har tirsdag morgen fået nyt fra konkurrenten Kuehne+Nagel, der har fremlagt regnskab for første halvår.

Og den schweiziske transportkoncern klarede sig bedre i første halvdel af året, end analytikerne havde spået, idet driftsresultatet (EBIT) endte på 419 mio. schweizerfranc, mens analytikerne havde imødeset et driftsresultat på 317,2 mio. schweizerfranc.

DSV meldte allerede 22. juni ud med en opdatering med forventninger til driftsindtjeningen i kvartalet, mens helårsprognosen fortsat er suspenderet.

Baseret på markedsudviklingen, fremskridt med integrationen af Panalpina og andre omkostningstiltag venter DSV Panalpina en driftsindtjening (EBIT) før særlige poster på mere end 2,3 mia. kr. i andet kvartal sammenlignet med 1566 mio. kr. på den post i første kvartal.

Ifølge data fra Bloomberg News var konsensus blandt analytikerne et driftsresultat (EBIT) på 1,35 mia. kr. i andet kvartal, inden DSV selv luftede tallene. Siden er konsensus røget omkring 600 mio. kr. i vejret.

DSV Panalpina-aktien fortsætter i rekordterritorium tirsdag med en stigning på 2,5 pct. til rekordkursen 878,20 kr.

Danske Bank stiger 1,6 pct. til 107,55 kr. - fortsat på en cocktail af et bedre end ventet regnskab fredag og en sand storm af løftede kursmål i dagene efter.

Aktien er dog fortsat langt fra rekorden på 257,50 kr. fra maj 2017.

Vindmøllegiganten Vestas, der ganske som DSV også satte rekord mandag, meddelte natten til tirsdag om en ordre fra Vietnam - denne gang på 50 megawatt (MW).

Ordren kommer fra Bac Phuong JSC, og møllerne skal bruges til anden fase af projektet Dong Hai 1.

Aftalen inkluderer 13 styk V150 4,2 MW-møller og en tiårig serviceaftale af typen AOM 5000, og installationen af møllernes ventes at blive gennemført i tredje kvartal af 2021.

Vestas-aktien stiger 2 pct. til 840,60 kr. og fortsætter dermed også på rekordkurs.

Bunden i C25 er domineret af aktier af den defensive type. Coloplast og Novo Nordisk er blandt de svagest præsterende, men Coloplast er dog eneste aktie i rødt med et fald på 0,3 pct. til 1092 kr.

Topdanmark har fået løftet anbefalingen af storbanken HSBC. Nu vurderer analytikerne, at det er i orden at holde fast i aktien, hvor det hidtil blev anbefalet at reducere beholdningen. Samtidig trimmes kursmålet for aktien til 278 kr. fra 280 kr.

Forsikringsselskabet afleverede fredag sit regnskab for andet kvartal, og selv om regnskabet indeholdt en opjustering af forventningerne viste særligt bundlinjen sig skuffende. Mandag sænkede Nordea sin anbefaling af aktien til ”hold” fra ”køb”.

Topdanmark stiger tirsdag 0,2 pct. til 281,60 kr.

Nordea, der i lighed med Danske Bank og Topdanmark fremlagde regnskab fredag, har opstillet finansielle mål, som skal opfyldes i 2022. Men det er ikke godt nok for den svenske kapitalfond Cevian, der er storaktionær i banken og sidder på næsten 5 pct. af kapitalen, skriver Børsen tirsdag.

Nordea stiger tirsdag 1,3 pct. til 51,01 kr.

Læs også
Top job