Aktier

Aktier/middag: ISS og Danske Bank klarer sig bedst i grønt eliteindeks

ISS, Ørsted og Danske Bank glimter i toppen af det danske eliteindeks tirsdag ved middagstid, hvor en positiv aktiestemning har bredt sig på tværs af Europa.

Tirsdag morgens enighed blandt EU's stats- og regeringsledere om en genopretningspakke er med til at løfte optimismen, og C25-indekset har med en stigning på 0,8 pct. til 1476,80 kurs mod endnu en rekord.

- Det giver lidt positiv stemning generelt i markedet i dag, og det afspejles på markederne i Europa.

- Aktierne følger også mandagens udvikling i USA, og indtil videre synes jeg heller ikke, at de regnskaber, vi har set de seneste uger, har været så slemme som frygtet, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

Tirsdag byder ikke på de helt store selskabsspecifikke nyheder i Danmark, men bankerne ligger godt til på aktiemarkedet.

- Vi ser stadig gode takter for bankerne i dag i kølvandet af fornuftige bankregnskaber, siger Ole Kjær Jensen.

Danske Banks aktie stiger 2,6 pct. til 108,75 kr., men aktien er dog fortsat langt fra rekorden på 257,50 kr. fra maj 2017.

Jyske Bank vinder desuden 1,6 pct. til 221,70 kr., og Nordea går frem med 3,9 pct. til 52,32 kr.

Helt i toppen af eliteindekset har ISS placeret sig med et kurshop på 3,5 pct. til 106,05 kr.

DSV FORTSÆTTER REKORDREJSE

DSV Panalpina har fået nyt fra konkurrenten Kuehne+Nagel, der har fremlagt regnskab for første halvår.

Og den schweiziske transportkoncern klarede sig bedre i første halvdel af året, end analytikerne havde spået, idet driftsresultatet (EBIT) endte på 419 mio. schweizerfranc, mens analytikerne havde imødeset et driftsresultat på 317,2 mio. schweizerfranc.

DSV meldte allerede 22. juni ud med en opdatering med forventninger til driftsindtjeningen i kvartalet, mens helårsprognosen fortsat er suspenderet.

Baseret på markedsudviklingen, fremskridt med integrationen af Panalpina og andre omkostningstiltag venter DSV Panalpina en driftsindtjening (EBIT) før særlige poster på mere end 2,3 mia. kr. i andet kvartal sammenlignet med 1566 mio. kr. på den post i første kvartal.

Ifølge data fra Bloomberg News var konsensus blandt analytikerne et driftsresultat (EBIT) på 1,35 mia. kr. i andet kvartal, inden DSV selv luftede tallene. Siden er konsensus røget omkring 600 mio. kr. i vejret.

DSV Panalpina-aktien fortsætter i rekordterritorium med en stigning på 2,1 pct. til 875 kr.

VESTAS BLÆSER VIDERE I REKORD

Vindmøllegiganten Vestas, der ligesom DSV også satte rekord mandag, meddelte natten til tirsdag om en ordre fra Vietnam - denne gang på 50 megawatt (MW).

Vestas-aktien stiger 2,4 pct. til 844,80 kr.

Bunden i C25 er domineret af aktier af den defensive type. Coloplast og Novozymes er blandt de svagest præsterende med fald på henholdsvis 0,4 pct. til 1090,50 kr. og 0,2 pct. til 394,10 kr.

Uden for eliteindekset har Topdanmark fået løftet anbefalingen til "hold" fra "reducer" af storbanken HSBC. Kursmålet er blevet trimmet til 278 kr. fra 280 kr.

Forsikringsselskabet afleverede fredag sit regnskab for andet kvartal, og selv om det indeholdt en opjustering af forventningerne viste særligt bundlinjen sig skuffende.

Topdanmark stiger 0,1 pct. til 281,40 kr.

Læs også
Top job