Aktier

Europa/lukning: Milliardstor annoncehandel stjal fokus i grønt marked

En milliardhandel på annoncemarkedet løb med en stor del af opmærksomheden på de europæiske aktiemarkeder tirsdag.

I Frankfurt steg DAX-indekset 0,9 pct., i London gik FTSE 100-indekset frem med 0,1 pct., og i Paris vandt CAC 40-indekset 0,2 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg samtidig 0,3 pct., og dagens helt store vindere blev det norske annonceselskab Adevinta og mediekoncernen Schibsted, der ejer 59 pct. af Adevinta.

Adevinta har i en handel til et beløb svarende til omkring 61 mia. danske kr. købt amerikanske Ebays annonceafdeling.

Handlen inkluderer dermed også Bilbasen og DBA, som før handlen var ejet af Ebay. Men de danske sider ender ikke på Adevintas hænder.

I stedet er handlen blevet skruet sådan sammen, at de to danske hjemmesider sendes videre til den største aktionær i Adevintas ejerkreds, den norske mediekoncern Schibsted.

Den anden vej ryger nogle af Schibsteds aktier i Adevinta, som gives til Ebay.

Adevinta bragede frem med 25,9 pct., og Schibsteds aktie tog et hop på 14,3 pct.

Der var også fremgang til det hollandske vikar- og rekrutteringsbureau Randstad, efter at selskabet overraskede analytikerne positivt med en bedre end ventet omsætning i andet kvartal.

Selskabets aktie steg 8,9 pct.

Mindre godt gik det for svenske SKF, der producerer kuglelejer, som måtte konstatere et fald i salget på 26 pct. til 16,60 mia. svenske kr. i årets andet kvartal.

Det justerede driftsresultat faldt samtidig 45 pct. til 1,57 mia. svenske kr. Selv om det var lidt bedre end forudset, dykkede aktien 5,8 pct.

Læs også
Top job