Aktier

Aktier/åbning: Bavarian i topform kan ikke holde C25 oppe

Bavarian Nordic forsøger forgæves at hanke op i det danske C25-indeks onsdag morgen, efter at selskabet har indgået en endelig licensaftale om en covid-19-vaccine.

Kort efter handelsstart falder eliteindekset 0,3 pct. til 1468,58, og dermed bakker indekset fra årets 25. lukkerekord, der blev sat tirsdag.

Bavarians aktie tager et hop på 6,5 pct. til 221,40 kr. kort efter børsåbningen.

Biotekselskabet og vaccineselselskabet Adaptvac har nu fået de sidste detaljer på plads, og dermed har de to selskaber indgået en endelig licensaftale for en vaccine mod covid-19 - sygdommen forårsaget af coronavirusset.

De to parter fortalte om aftalen allerede i maj.

Bavarian Nordic yder som led i aftalen en forudbetaling på 4 mio. euro - omtrent 30 mio. kr. - men aftalen har ingen betydning for de samlede finansielle forventninger til 2020.

Energiselskabet Ørsted får også del i opmærksomheden onsdag morgen, efter at staten New York har lanceret en ny stor udbudsrunde for vedvarende energiprojekter.

Havvind udgør 2500 megawatt af den samlede udbudsrunde. New York har dermed sat gang i statens anden store udbudsrunde for havvind, efter at både Ørsted og konkurrenten Equinor sidste år sejrede i den første.

Samtidig kan det danske selskab skæve til Spanien og regnskabet fra konkurrenten Iberdrola, der sluttede andet kvartal med en lidt lavere omsætning og driftsindtjening end forventet.

Ørsted sluttede i lukkerekord tirsdag, og onsdag fortsætter aktien frem med 0,4 pct. til 904 kr.

Flere kursmålsændringer kan også få effekt på kursdannelsen på det danske marked.

Genmab har fået løftet kursmålet hos det amerikanske finanshus Bernstein. Forøgelsen er på 18,5 pct. til 2275 kr. fra 1920 kr. Samtidig holdes der fast i den positive anbefaling "outperform".

Genmab-aktien er - ligesom store dele af det danske marked - inde i en god periode lige nu, og tirsdag sluttede aktien i rekordkursen 2340 kr.

Onsdag falder aktien dog 0,3 pct. til 2335 kr.

DSV Panalpina har fået løftet kursmålet af Handelsbanken til 1000 kr. fra 900 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

DSV Panalpina falder også fra tirsdagens rekord, da aktien onsdag bakker 0,3 pct. til 870,40 kr.

Også Vestas sluttede i rekord tirsdag, og den positive tendens fortsætter onsdag morgen med en stigning på 0,2 pct. til 848,20 kr.

Danmarks mest værdifulde selskab, Novo Nordisk, har fået hævet kursmålet hos Bernstein. Her er målet nu 470 kr. mod hidtil 450 kr., og den positive anbefaling "outperform" gentages.

Medicinalaktien falder 1,1 pct. til 441,30 kr.

Danske Bank har også fået skruet en smule op for kursmålet til 120 kr. fra 115 kr. hos Arctic Securities. Anbefalingen er fortsat "køb".

Danske Bank er startet uændret i 106,70 kr.

Nordea har fået løftet kursmålet til 56,74 kr. fra 53,55 kr. af kollegaen Handelsbanken. Anbefalingen er samtidig fastholdt i positivt terræn på "køb".

Bankaktien stiger 0,8 pct. til 51,96 kr. Det er niende børsdag på stribe, at Nordea er i fremgang.

Læs også
Top job