Aktier

Europa/middag: Britiske Kingfisher til tops på ellers rød onsdag

Der er røde tal over hele linjen, når man ser ud over de ledende europæiske aktiemarkeder onsdag.

Striden mellem USA og Kina blusser måske op igen, og det skaber frygt på aktiemarkedet, efter at USA onsdag har beordret Kina til at lukke et konsulat i Houston. Det er blot én af den seneste tids provokationer mellem de to økonomiske sværvægtere.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder 1 pct., og det tyske DAX-indeks dykker 0,4 pct. Det franske CAC 40 falder 1,1 pct., og det britiske FTSE-100 indeks falder 0,9 pct. onsdag ved middagstid.

Onsdagen har foreløbig budt på en række regnskaber fra Norge og Sverige, hvor Norsk Hydro og svensk-schweiziske ABB begge har præsenteret for andet kvartal.

ABB leverede langt over analytikernes forventninger med sine resultater i andet kvartal, og nu vil selskabet også til at købe aktier tilbage igen.

Det skyldes både den generelle kapitalsituation i selskabet og også gennemførelsen af salget af elnetaktiviteterne til Hitachi i starten af juli, oplyser ABB i en separat meddelelse onsdag.

Aktien stiger 2,9 pct. til 24,02 schweizerfranc i Zürich.

Omvendt skidt går det for Norsk Hydro, der ellers leverede bedre end ventet på driften i sit andet kvartal, men hvor omsætningen til gengæld var til den svage side i forhold til konsensus i markedet.

Selskabet, der gør sig i primært aluminium, solgte i andet kvartal for 30,9 mia. norske kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Infront Data havde regnet med en omsætning på 31,6 mia. norske kr.

Det reagerer markedet på ved at sende aktien ned med 2,2 pct. til 27,75 norske kr.

Dagens foreløbige højdespringer i Stoxx 600 er det britiske detailselskab Kingfisher, der onsdag har præsenterede stærke handelstal for første halvår.

Her oplevede selskabet blandt andet en stigning i det sammenlignelige salg online på 225 pct. i juni, og Kingfisher ser nu et resultat før skat, der er højere end i samme periode sidste år.

Aktien stiger 11,6 pct. til 250,60 pence på børsen i London.

Læs også
Top job