Aktier

USA/åbning: Tesla stiger før regnskab i sløve markeder

Der er svage bevægelser i begge retninger hos de ledende amerikanske indeks, der svinger mellem små fald og stigninger, i et marked der er præget af stigende spændinger mellem USA og Kina.

Det sker, efter at USA har beordret Kina til at lukke sit konsulat i Houston. Kina truer nu med gengældelse i den ene eller anden form.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger med 0,2 pct. fra start, efter at teknologiaktierne tog et pænt dyk tirsdag.

Det er samtidig herfra, at onsdagens største nyhed kommer, når Microsoft efter børslukning kommer med årsregnskab.

De gode takter fra teknologi hiver også det brede S&P 500-indeks lidt op, men indekset ligger alligevel fladt efter få minutters handel.

Det tunge Dow Jones-indeks agerer foreløbig bundprop og falder med 0,1 pct.

FOKUS PÅ MICROSOFT-REGNSKAB

Onsdagens store nyhed lander først efter markedslukningen, når Microsoft kommer med regnskab. Selskabets regnskab er blandt de absolut mest imødesete, da det kan give investorer og analytikere et praj om, hvilke tendenser der har gjort sig gældende under coronakrisen.

Det gælder særligt trends om øget digitalisering og hjemmearbejdspladser, der for alvor er blevet sparket i gang under coronaudbruddet. Samtidig vil der være stor bevågenhed, i forhold til hvad Microsofts forventninger til næste regnskabsår er.

Aktien stiger med 0,7 pct.

Der kommer også nyt fra et andet velkendt firma, når Tesla aflægger rapport for andet kvartal efter markedslukningen.

Tesla-aktien har gennem de seneste måneder været på et gevaldigt kursridt og ramte i midten af juli sin foreløbige rekordkurs på 1741 dollar.

Der er også godt gang i aktien fra start, hvor den stiger 2,6 pct.

HUG TIL HÅRDT RAMT FLYSELSKAB

Der er hug i formarkedet til flyselskabet United Airlines, der tirsdag aflagde regnskab for andet kvartal efter børslukketid.

Her kunne flyselskabet rapportere om et nettounderskud på 1,62 mia. dollar og en omsætning, der faldt 87 pct. sammenlignet med året forinden.

Det sender aktien ned med 1,9 pct. efter få minutters handel.

Omvendt godt går det for chip- og halvlederproducenten Texas Instruments, der også aflagde regnskab for andet kvartal tirsdag, efter at markedet var lukket.

Her overraskede selskabet positivt med sine forventninger til tredje kvartal.

Aktien dykker dog overraskende med 2,3 pct. efter at have været indikeret pænt op i formarkedet.

SPOTIFY BELØNNES FOR AFTALE

Musikstreamingtjenesten Spotify har indgået en ny flerårig licensaftale med Universal Music Group, der er et af verdens største pladeselskaber.

Med den nye aftale udvider de to selskaber det allerede tætte partnerskab, skriver Spotify i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Spotify, der blev grundlagt i Sverige, har siden foråret 2018 været noteret på børsen i New York. Onsdag sender investorerne aktien op med 6,5 pct.

Læs også
Top job