Aktier

Onsdagens aktier: Bavarian tog toppen på vaccinenyt i sløjt C25

Bavarian Nordic endte som onsdagens kursraket i et ellers halvsløjt marked, efter at selskabet annoncerede en endelig licensaftale om en covid-19-vaccine.

C25-indekset lukkede med et fald på 0,5 pct. i indeks 1466,03 og nåede dermed ikke op på årets lukkerekord nummer 26. Det fulgte dermed tendens fra resten Europa, hvor samtlige ledende indeks blev sendt ned oven på nye spændinger mellem USA og Kina.

Bavarians aktie lukkede i toppen af C25 med en stigning på 4,4 pct. til 217 kr.

Det skete, efter at biotekselskabet og vaccineselskabet Adaptvac nåede til enighed om de endelige detaljer i en licensaftale om en vaccine mod covid-19.

Som led i aftalen skal Bavarian Nordic yde en forudbetaling på 4 mio. euro - omtrent 30 mio. kr. - men aftalen har dog ingen betydning for Bavarians samlede finansielle forventninger til 2020.

- Det undrer mig lidt, at aktien stiger så meget på en nyhed om en licensaftale, som egentligt har været kendt i noget tid, og som mange i forvejen forventede, at Bavarian ville indgå, siger han til Ritzau Finans onsdag.

Senioranalytikeren vurderer, at en del af forklaringen kan være, at Bavarian planlægger at opnå regulatorisk godkendelse inden for de næste 12-18 måneder.

- Det kan være, at nogle investorer opfatter den tidshorisont positivt, siger Søren Løntoft Hansen.

I toppen af C25 endte også Rockwool og Novozymes med stigninger på henholdsvis 2,4 pct. til 2100 kr. og 0,8 pct. til 391,70 kr. Begge uden videre selskabsspecifikke nyheder.

Energiselskabet Ørsted fik også del i opmærksomheden onsdag, efter at staten New York lancerede en ny stor udbudsrunde for vedvarende energiprojekter.

New York har dermed sat gang i statens anden store udbudsrunde for havvind, efter at både Ørsted og konkurrenten Equinor sidste år sejrede i den første.

Ørsted sluttede endnu en gang i lukkerekord med en stigning på 0,5 pct. til 905 kr.

Onsdagen bød også på en lang række kursmålsændringer til danske aktier i eliteindekset.

Genmab fik løftet kursmålet hos det amerikanske finanshus Bernstein til 2275 kr. fra 1920 kr. Den positive anbefaling ”outperform” fastholdes.

Onsdag faldt aktien dog 0,4 pct. til 2331 kr.

DSV Panalpina fik løftet kursmålet af Handelsbanken til 1000 kr. fra 900 kr. Anbefalingen er fortsat ”køb”.

Endnu en lukkerekord undslap DSV Panalpina, da aktien lukkede i 867,80 kr. - et fald på 0,6 pct.

Medicinalgiganten Novo Nordisk fik hævet sit kursmål hos Bernstein. Her er målet nu 470 kr. mod hidtil 450 kr., og den positive anbefaling ”outperform” blev gentaget.

Medicinalaktien faldt dog 1,4 pct. til 439,75 kr.

Smykkefirmaet Pandora fik desuden løftet sit kursmål en smule af Morgan Stanley til 360 kr. fra tidligere 328 kr.

Her fastholdes anbefalingen neutralt på ”ligevægt”.

Pandora lukkede onsdag med et lille fald på 0,2 pct. i 407 kr.

Onsdagens bundskrabere i C25-indekset blev Ambu, ISS og Coloplast.

Ambu dykkede 2,4 pct. til 226 kr., mens ISS faldt 2,1 pct. til 102,25 kr. og Coloplast bakkede 2 pct. til 1077,50 kr.

Blandt sidepapirerne var der nyt til B&O, der annoncerede udskiftninger i bestyrelsen.

Bestyrelsen i Struer-selskabet har foreslået Albert Bensoussan som nyt bestyrelsesmedlem, mens bestyrelsesmedlemmerne Mads Nipper og Joan NG Pi O ikke stiller op til genvalg, når der afholdes generalforsamling den 20. august.

Aktien faldt 2,1 pct. til 12,40 kr.

Der var nedslående nyt til SAS, der meddelte, at selskabet har udskudt rentebetalingen på sit obligationslån, der ellers skulle være faldet på torsdag.

Aktien steg med 0,2 pct. til 5,69 kr. efter at have været nede det meste af dagen.

Læs også
Top job