Aktier

Europa/lukning: Rød dag i Europa - britiske Kingfisher bragede op

De europæiske aktiemarkeder var alle malet i rødt på en onsdag, hvor fornyet frygt for forværrelsen af forholdet mellem USA og Kina trak stemningen gevaldigt ned.

Onsdagen startede ud med nyheden om, at USA beordrer et kinesisk konsulat i Houston lukket, og det fik kineserne til at true med gengældelse. Det var blot én af den seneste tids provokationer mellem de to økonomiske sværvægtere.

Den trykkede stemning sendte det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ned med 0,9 pct., og det tyske DAX-indeks dykkede 0,6 pct. Det franske CAC 40 faldt 1,3 pct., og det britiske FTSE 100-indeks faldt 1 pct.

Onsdagens højdespringer i Stoxx 600 blev det britiske detailselskab Kingfisher, der onsdag præsenterede stærke handelstal for første halvår.

Her oplevede selskabet blandt andet en stigning i det sammenlignelige salg online på 225 pct. i juni, og Kingfisher ser nu et resultat før skat, der er højere end i samme periode sidste år.

Det sendte aktien op med 14,6 pct. til 258 pence på børsen i London.

Onsdagen bød også på et par regnskaber fra Norge og Sverige, hvor Norsk Hydro og svensk-schweiziske ABB begge præsenterede tal for andet kvartal.

ABB leverede langt over analytikernes forventninger med sine resultater i andet kvartal og meddelte, at selskabet nu vil købe aktier tilbage igen.

Aktien steg 2,8 pct. til 24 schweizerfranc i Zürich.

Omvendt skidt gik det for Norsk Hydro, der ellers leverede bedre end ventet på driften i sit andet kvartal, men omsætningen var til gengæld til den svage side i forhold til konsensus i markedet.

Det reagerede investorerne på ved at sende aktien ned med 1,7 pct. til 27,87 norske kr.

Læs også
Top job