Aktier

Aktier i Asien: Stigende spændinger giver generelt kursfald - Tokyo lukket

De asiatiske aktier ligger generelt med kursfald torsdag, hvor fornyede spændinger mellem Washington og Beijing har overtaget markedsfokus fra håb om mere stimulus.

Det er USA's beordring af lukning af det kinesiske konsulat i Houston efter beskyldninger om spionage, der får investorerne til at trække følehornene til sig.

Fra kinesisk side betegnes lukningen som en "hidtil uset eskalering" fra Washington, og kilder vurderer, at Beijing overvejer at lukke det amerikanske konsulat i Wuhan som gengældelsesaktion.

Samtidig har USAs præsident Donald Trump sagt, at flere konsulatlukninger "altid er mulige".

- Yderligere eskalering af de kinesisk-amerikanske spændinger er i stigende grad sandsynlig. Den største risiko på kort sigt for mig er, at Trump går videre og bryder fase et-aftalen, siger makrostrateg Kay Van-Petersen fra Saxo Capital Markets i Singapore til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan dropper 0,3 pct., mens de store amerikanske indeksfutures peger på nul-udvikling i det bredere marked, mens tech-aktierne står til at stige 0,3 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Børsen i Tokyo er lukket i dag og i morgen for nationale helligdage.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet reagerer med kursfald i Shanghai Composite på 1,2 pct., og i CSI 300 på 1,1 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 0,4 pct.

På de øvrige børser ligger Kospi-indekset i Seoul med et drop på 0,9 pct., og Taiwans Taiex-indeks falder 0,6 pct., mens Singapores Strait Times-indeks øger 0,7 pct.

Australiens ASX-indeks lukker med et plus på 0,3 pct.

Læs også
Top job