Aktier

Aktier/åbning: Lille C25-fremgang med fokus på Chr. Hansen

Ingredienskoncernen Chr. Hansen bliver torsdag morgen sendt lidt retur efter rygter om, at selskabet har hyret den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs til at finde en køber til den haltende farvedivision.

Stemningen er positiv på de store aktiemarkeder i Europa, hvor det tyske DAX-indeks stiger med 0,5 pct. Det smitter af på det danske C25-indeks, der løftes med 0,2 pct. til 1468,45.

Blandt sidepapirerne har Össur og G4S fremlagt halvårsregnskaber, der er negativt påvirket af coronakrisen.

CHR. HANSEN FYRER FARVERNE AF

Chr. Hansen har angiveligt hyret Goldman Sachs til at finde en køber til selskabets farvedivision. Den amerikanske investeringsbank har ifølge Bloomberg News igangsat tidlige forberedelser for en afhændelse af forretningsbenet.

Hverken Chr. Hansen eller Goldman Sachs vil kommentere historien.

Chr. Hansen åbner med et fald på 0,6 pct. i 721 kr.

De cykliske aktier får en god start på dagen, hvor Mærsks A-aktie løftes 1,2 pct. til 7915 kr., DSV Panalpina-aktien stiger med 0,8 pct. til 875 kr.

Scandinavian Tobacco har fået indledt dækning hos finanshuset Barclays, der starter med en anbefaling på "overvægt" og et kursmål på 126 kr.

Yderligere har finanshuset Carnegie hævet kursmålet for tobaks-aktien til 100 kr. fra 90 kr. med en gentaget holdanbefaling.

Scandinavian Tobacco åbner med en stigning på 2,7 pct. i 96,20 kr.

ØRSTED FORTSÆTTER OPTUREN EFTER LØFTET KURSMÅL

Energikoncernen Ørsted har fået meget opmærksomhed for nylig. Nu har finanshuset Wells Fargo også været på banen og løftet kursmålet med 33 pct. til 1100 kr. fra 825 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt".

Ørsted er blandt bejlerne til en ny stor udbudsrunde for vedvarende energiprojekter fra staten New York, hvor den danske koncern tidligere har været blandt vinderne af projekter.

Ørsted stiger med 0,7 pct. til 911 kr., og der er dermed udsigt til endnu en lukkerekord, hvis fremgangen holdes.

Det britiske finanshus HSBC har øget kursmålet på aktien i GN til 445 kr. fra 374 kr. HSBC gentager samtidig anbefalingen "køb".

Høreapparat- og headset-koncernen bliver sendt op med 0,1 pct. til 392,60 kr.

Vindmøllegiganten Vestas har i nattens mulm og mørke hentet en ordre på 40 megawatt (MW) i Japan med en flerårig AOM 5000-serviceaftale, der er den mest omfattende serviceaftale i Vestas' katalog.

Vestas skal levere 11 møller i Nagasaki præfekturet på specialfremstillede 72,5 meter høje tårne, hvilket skyldes både de unikke vindforhold i området, og ønsket om at gemme tårnene mest muligt væk på grund af den omkringliggende natur.

Vestas bliver sendt ned med 0,2 pct. til 847,80 kr.

Anbefalinger og kursmålsændringer vælter fortsat ind over Danske Bank efter sidste fredags regnskabsfremlæggelse.

Nu har både Goldman Sachs og Carnegie kigget Danmarks største bank i kortene, og Goldman Sachs løfter kursmålet til 99 kr. fra 88 kr. og Carnegie har øger kursmålet for aktien til 95 kr. fra 90 kr.

Begge har en afventende anbefaling idet Goldman gentager "neutral" og Carnegie gentager "hold".

Danske Bank stiger med 0,1 pct. til 106,85 kr.

ÖSSUR RAMT HÅRDT AF CORONAKRISEN

Den islandske protesekoncern Össur har leveret et stort fald i salget og indtjeningen i andet kvartal, idet det er ramt af coronakrisen.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal, der er leveret torsdag morgen.

Salget er i andet kvartal dykket med 23 pct. i lokal valuta og med 26 pct. organisk til 135 mio. dollar.

- Salget i andet kvartal blev markant påvirket af covid-19-pandemien, idet det resulterede i en negativ kortsigtet påvirkning af efterspørgslen efter proteser og afstivning og understøttelsesprodukter (B&S), siger koncernchef Jon Sigurdsson.

Össur-aktien kommer fra land med et lille fald på 0,2 pct. i 44,10 kr.

G4S KOM BEDRE END VENTET GENNEM FØRSTE HALVÅR

Den danske sikkerhedskoncern G4S kom, som selskabet selv havde meldt ud i sidste uge, bedre gennem første halvår end ventet blandt analytikerne.

Det fremgår af koncernens halvårsregnskab, der kom torsdag morgen.

Det underliggende justerede resultatet før særlige poster (PBITA) landede for perioden på 187 mio. pund mod 196 mio. pund i samme periode sidste år opgjort i en konstant valutakurs. Her var der på forhånd ventet et PBITA på 159 mio. pund ifølge estimater indsamlet af G4S.

G4S annoncerer samtidig, at der ikke vil blive udbetalt udbytte for første halvår til aktionærerne. Det skyldes ifølge regnskabet, at der på grund af covid-19 vil blive fokuseret på virksomhedens finansielle styrke.

Aktien i sikringskoncernen stiger med 2,0 pct. til 11,57 kr. i København

Læs også
Top job