Aktier

Markedsoversigt: Lille aktiefald og minimalt renteplus på rolig dag

De danske aktier kunne netop ikke holde sig i grønt torsdag, hvor renterne samtidig steg en spids.

Blandt aktierne endte Ørsted og Vestas i toppen af det danske C25-indeks torsdag, der var endnu en dag med få selskabsnyheder.

Indekset endte samlet med et fald på 0,01 pct. til 1465,88, på en dag hvor de cykliske aktier generelt endte højere end de defensive. Indekset lå da også i grønt næsten hele torsdagen, men til sidst vendte stemningen, og C25 gik i rødt.

En række positive kursmålsændringer sendte flere aktier i grønt, mens Chr. Hansen længe var nederst i indekset efter rygter om, at ingredienskoncernen har hyret den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs til at finde en køber til den haltende farvedivision.

Chr. Hansen har angiveligt hyret Goldman Sachs til at finde en køber til selskabets farvedivision. Den amerikanske investeringsbank har ifølge Bloomberg News igangsat tidlige forberedelser for en afhændelse af forretningsbenet.

Hverken Chr. Hansen eller Goldman Sachs har ønsket at kommentere historien.

Chr. Hansen faldt 0,7 pct. til 720 kr.

Wells Fargo har løftet sit kursmål for Ørsted-aktien markant.

Den amerikanske bank har nu et kursmål på 1100 kr. mod tidligere 825 kr., hvilket er en stigning på 33 pct. Anbefalingen er fortsat "overvægt".

Ørsted er blandt bejlerne til en ny stor udbudsrunde for vedvarende energiprojekter fra staten New York, hvor den danske koncern tidligere har været blandt vinderne af projekter.

Aktien steg 1,6 pct. til rekorden 915,40 kr. torsdag.

Vestas endte også i grønt og dermed rekord for syvende handelsdag i træk, efter at aktien ellers startede i rødt torsdag morgen.

Selskabet har i nat hentet en ordre på 40 megawatt (MW) i Japan med en flerårig AOM 5000-serviceaftale, der er den mest omfattende serviceaftale i Vestas' katalog.

Vestas-aktien steg 1,9 pct. til 865 kr.

På obligationsmarkedet steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 1 basispoint til minus 0,37 pct. torsdag efter at være startet uændret i minus 0,38 pct. torsdag morgen.

Torsdagen bød på en del nøgletal i forhold til de foregående dage.

Ud på eftermiddagen blev økonomerne klogere på forbrugertilliden i eurozonen, der viste minus 15,0 i den foreløbige opgørelse for juli.

Til sammenligning var der ventet et indeks på minus 12,0 blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg News.

Dagens hovedbegivenhed var udviklingen i nytilmeldte ledige i USA, der var værre end ventet og var med til at sende det amerikanske aktiemarked i rødt.

1.416.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, hvilket var en del flere end ventet i markedet.

Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 1.300.000 nye ledige.

Sidst på eftermiddagen blev en status på de ledende indikatorer, der består af ti nøgletal, som alle giver en indikation af aktiviteten i den amerikanske økonomi seks til ni måneder frem, præsenteret.

De landede samlet en smule lavere end ventet, idet de gik frem med 2,0 pct. i juni. Konsensus var ifølge Bloomberg News en fremgang på 2,1 pct. Til gengæld blev tallet for maj revideret op.

Læs også
Top job