Aktier

Aktier/åbning: FLSmidth stiger på ny i negativt marked

Godt nyt fra en konkurrent giver igen mandag FLSmidth en smule luft under vingerne i et marked, hvor minusserne ellers er i overtal.

C25-indekset ligger efter et kvarters handel 0,2 pct. lavere i 1439,65.

FLSmidth kan få opmærksomhed fra børshuse, efter at selskabet fredag præsenterede foreløbige tal for andet kvartal. Generelt var resultaterne lidt højere, end analytikerne havde ventet.

Samtidig har den finske konkurrent Metso Outotec mandag oplyst, at markedets forventninger til koncernens andet kvartal sandsynligvis vil blive slået.

Den bedre end ventede udvikling i andet kvartal skyldes ifølge det finske selskab, at mineindustrien er blevet mindre ramt af udbruddet af covid-19, end det var frygtet.

FLSmidth stiger 0,8 pct. til 200,40 kr. efter en stigning fredag på 0,4 pct.

Med i toppen af C25 er også Genmab, der ligger til en gevinst på 0,9 pct. til 2254 kr.

Carlsberg er blandt de få selskaber, der får lidt selskabsspecifikt nyt i det danske aktiemarked mandag morgen.

Bryggeriet risikerer ifølge Bloomberg News at få udskudt godkendelsen af sit britiske joint venture med det britiske bryggeri Marston, der tillige driver omkring 1400 pubber.

Samarbejdsaftalen mellem de to store spillere på det britiske ølmarked blev annonceret i slutningen af maj i år, men den er endnu ikke blevet godkendt af de britiske konkurrencemyndigheder.

Carlsberg falder 0,4 pct. i 931,60 kr.

Dårligst blandt C25-selskaberne går det A.P. Møller-Mærsk, der taber 1,2 pct. til 8288 kr.

Rederiet måtte i sidste uge se spotprisen på containerfragt fra Asien til Europa falde 1,2 pct. til 896 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Blandt høreapparatselskaberne ligger GN Store Nord til en gevinst på 0,3 pct. til 381,40 kr., mens Demant falder 1,2 pct. til 192,90 kr.

Børsen skriver, at coronakrisen tydeligt illustrerer udfordringerne i høreapparatsektoren, og i GN Hearing anerkender man, at hele forretningsmodellen er bygget til et marked, der klarer sig godt.

Sikringskoncernen G4S har fået løftet kursmålet til 155 pence eller 12,65 kr. fra 125 pence eller 10,40 kr. af franske Exane BNP, der fastholder anbefalingen "neutral".

G4S-aktien stiger 0,8 pct. til 12,20 kr.

AGF kommer ikke til at pudse sølvtøj, men må nøjes med bronzemedaljer på bagkant af et 0-1-nederlag til Brøndby i sidste spillerunde. Holdet skal derfor ud i en playoffkamp om europæisk deltagelse på onsdag, når OB gæster Ceres Park i Aarhus.

Deltagelse i de europæiske turneringer er yderst økonomisk attraktivt, og investorerne havde håbet på en sikker plads. AGF falder 7,9 pct. til 0,54 kr.

Læs også
Top job