Aktier

Mandagens aktier: Defensive aktier bag C25-fremgang

De defensive aktier var mandag med til at understøtte det danske eliteindeks, der også fik hjælp af fremgang til mine- og cementudstyrsproducenten FLSmidth.

- Vi har fået en forholdsvis stille start på ugen, hvor aktiemarkederne mandag formiddag har fået et lille løft på de bedre end ventede IFO-tal fra Tyskland. Fokus er fortsat på smittetallene, der kører i den forkerte regning, hvor Storbritannien har indført karantæne for indrejsende fra Spanien, siger Christian Thatje, senioraktieanalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Det danske C25-indeks lukkede mandag 0,4 pct. højere i 1448,45. Til sammenligning lå det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 0,1 pct. ved dansk lukketid.

- C25 outperformer i forhold til resten af Europa, idet de mere defensive aktier som eksempelvis Novo og Genmab, som blev ramt i sidste uge, klarer sig bedre i dag, siger Christian Thatje.

Novo Nordisk-aktien steg mandag med 0,6 pct. til 427,05 kr., og Genmab-aktien løftedes med 0,7 pct. til 2250 kr. Den ligeledes defensive Coloplast-aktie steg 2,2 pct. til 1081,50 kr.

Simcorp-aktien fulgte mandag en positiv udvikling blandt de amerikanske teknologiaktier, der kom igen efter svage dage torsdag og fredag i sidste uge.

Simcorp-aktien steg mandag 2,4 pct. til 737 kr.

Bankerne lå svagt i Europa med et fald på 1,9 pct. til den sektor i Stoxx 600-indekset.

På det danske marked var bankerne også blandt de svageste med fald på 2,2 pct. til 209,70 kr. til Jyske Bank og fald på 2,0 pct. til 103,95 kr. til Danske Bank.

Blandt sidepapirerne faldt Ringkjøbing Landbobank med 3,5 pct. til 475,50 kr., og Spar Nord tabte 1,1 pct. til 53,50 kr.

Handelsbanken sænkede sin anbefaling af aktierne i Ringkjøbing Landbobank til "sælg" fra "hold", mens finanshuset gik den modsatte vej på Spar Nord, idet anbefalingen her blev løftet til "hold" fra "sælg".

FLSmidth præsenterede fredag foreløbige tal for andet kvartal. Generelt var resultaterne lidt højere, end analytikerne havde ventet.

Samtidig oplyste den finske konkurrent Metso Outotec mandag morgen, at markedets forventninger til koncernens andet kvartal sandsynligvis vil blive slået.

Den bedre end ventede udvikling i andet kvartal skyldes ifølge det finske selskab, at mineindustrien er blevet mindre ramt af udbruddet af covid-19, end det var frygtet.

FLSmidth steg mandag med 1,4 pct. til 201,70 kr. efter en stigning fredag på 0,4 pct.

Pandora-aktien lukkede med en stigning på 1,2 pct. i 405,10 kr.

- Pandora stiger til trods for markante stigninger til sølv og guld. Pandora har dog afdækket en del af udgifterne til sølv og guld, så selskabet bliver ikke så hårdt ramt på den korte bane, siger Christian Thatje.

Blandt høreapparatselskaberne lukkede GN Store Nord med en gevinst på 1,1 pct. i 384,70 kr., mens Demant steg med 0,2 pct. til 195,65 kr.

Børsen skriver, at coronakrisen tydeligt illustrerer udfordringerne i høreapparatsektoren, og i GN Hearing anerkender man, at hele forretningsmodellen er bygget til et marked, der klarer sig godt.

Sikringskoncernen G4S fik løftet kursmålet til 155 pence eller 12,65 kr. fra 125 pence eller 10,40 kr. af franske Exane BNP, der fastholdt anbefalingen "neutral".

G4S-aktien steg 0,7 pct. til 12,18 kr.

De europæiske rejseaktier hang mandag i bremsen, efter at fornyet frygt for en andenbølge af coronavirus navnlig i Spanien har fået den britiske regering til at indføre karantænekrav for alle, der rejser til Storbritannien fra det spanske fastland.

SAS-aktien lukkede mandag med et minus på 0,7 pct. i 5,63 kr.

Grønlandsbanken oppræciserede mandag eftermiddag sine forventninger til resultatet før skat i 2020 og ser nu resultatet lande i intervallet 100-120 mio kr. mod tidligere 80-120 mio. kr.

Grønlandsbanken endte mandag med en stigning på 0,8 pct. i 610 kr.

AGF kommer ikke til at pudse sølvtøj, men må nøjes med bronzemedaljer på bagkant af et 0-1-nederlag til Brøndby i sidste spillerunde. Holdet skal derfor ud i en playoffkamp om europæisk deltagelse på onsdag, når OB gæster Ceres Park i Aarhus.

Deltagelse i de europæiske turneringer er yderst økonomisk attraktivt, og investorerne havde håbet på en sikker plads. AGF faldt 4,8 pct. til 0,558 kr.

Læs også
Top job