Aktier

Aktier i Asien: Stigninger uden for Japan i afventende markeder

De asiatiske aktier uden for Japan er positive tirsdag morgen, hvor investorerne læner sig op ad stigninger i New York mandag samt positive indeksfutures samt endnu et forslag om massiv stimulus fra de amerikanske politikeres side.

Mange holder sig dog på sidelinjen op til ugens vigtigste højdepunkter, der inkluderer den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde i dag, tirsdag, og i morgen, onsdag, foruden en række vigtige regnskaber fra Amazon, Apple og andre af de tunge tech-selskaber.

- Hvor meget appetit, handlere har på at føje til risikoen, er sandsynligvis begrænset. Men det er ikke et typisk marked med så store sundhedsmæssige og økonomiske overskrifter, at man hellere må holde sig på tæerne, siger markedsstrateg Steven Innes fra Axicorp i Sydney til AFP.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan stiger 0,6 pct., og de store amerikanske indeksfutures peger på stigninger op til 0,3 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

På børsen i Tokyo er stemningen trykket af en stærk yen og et rystende regnskab fra bilproducenten Mitsubishi Motors, der dykker 12 pct. på baggrund af ny tvivl om opsvinget fra coronavirusudbruddet efter et dystert kvartalssalg på de vigtigste markeder i Sydøstasien.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks viger 0,1 pct., og det bredere Topix-indeks falder 0,3 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er mere positive. Shanghai Composite stiger 0,6 pct., og CSI 300 øger 0,7 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 0,5 pct.

På de øvrige børser følger investorerne den positive tendens. Kospi-indekset i Seoul stiger 1,2 pct., Singapores Strait Times-indeks øger 0,3 pct., og Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 0,5 pct.

Australiens ASX-indeks lukker med en stigning på 0,1 pct.

Læs også
Top job