Aktier

USA/åbning: Nøgletal trækker stemningen ned på stor FAANG-dag

USA

De amerikanske aktiemarkeder falder til bunds fra start, på en torsdag hvor et historisk stort fald i bnp og en voksende kø af nytilmeldte ledige har været med til at suge luften ud af markedet.

Investorerne holder samtidig deres primære fokus stift rettet mod de sene timer, hvor teknologikæmperne Facebook, Amazon, Apple og Google - fire af de fem såkaldte FAANG-aktier - kommer med regnskab efter de amerikanske markeder er lukket.

Det brede S&P-indeks dykker 1,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq falder 0,9 pct. og Dow Jones falder 1,2 pct.

Før markedsåbningen løb nye tal for den amerikanske bnp-vækst, privatforbrug og nytilmeldte ledige med opmærksomheden og sendte indeks-futures ned med over 1 pct. Her viste den amerikanske bnp et historisk stort dyk på 32,9 pct. i annualiserede tal. Det var dog en kende bedre end ventet.

Privatforbruget landede nogenlunde som ventet med et fald på 34,6 pct., mens antallet af nytilmeldte ledige overraskede positivt, selvom der dog var tale om en stigning fra sidste uge.

Det var dog ikke alt sammen skidt, idet en bred stribe af amerikanske regnskaber før markedsåbning næsten uden undtagelse landede bedre end ventet.

FOKUS PÅ FØDEVAREBRANCHEN

Dagens regnskabstal er især kommet fra fødevarebranchen, hvor virksomheder som Kellog, Yum Brands og Kraft Heinz alle har aflagt regnskaber, der overraskede positivt.

Den amerikanske fødevareproducent Kellogg , som nok er mest kendt for sine morgenmadsprodukter som cornflakes, men som også producerer Pringle's chips og Rice Krispies, leverede i andet kvartal bedre end ventet og pyntede regnskabet med en opjustering.

Koncernen landede en ordinær indtjening per aktie på 1,24 dollar i kvartalet mod ventet 94 cent. Estimaterne fra Bloomberg lå i intervallet fra 90 cent til 1 dollar. Samtidig opjusterede fødevareproducenten forventningerne til væksten for hele året til 5 pct. fra tidligere 1-2 pct.

Aktien i Kellogg stiger fra start med 2,5 pct. til 72,57 dollar.

Yum Brands, der står bag kendte fastfoodkæder som KFC, Taco Bell og Pizza Hut, kom ud af årets andet kvartal med en højere indtjening, end analytikerne havde ventet.

April, maj og juni gav en ordinær indtjening per aktie på 82 cent for fastfoodselskabet, hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde estimeret 55 cent per aktie. Selskabets sammenlignelige salg faldt dog med 15 pct. i kvartalet på årsbasis. Her var ventet et fald på 13,5 pct. ifølge Bloomberg.

Aktien falder dog alligevel 0,9 pct. til 94,19 dollar.

Fødevarevirksomheden Kraft Heinz kom bedre ud af andet kvartal end ventet. Omsætningen endte i kvartalet på 6,65 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en toplinje på 6,53 mia. dollar.

Her falder aktien også trods det bedre end ventede resultat. Aktien dykker 2,3 pct. til 23,75 dollar efter få minutters handel.

Det har dog ikke kun stået i fødevarernes tegn torsdag. Der har også været regnskaber fra virksomheder som Procter & Gamble, Comcast og Mastercard- Også her har talenne over en bred kam været bedre end ventet.

P&G-aktien stiger 1,4 pct., Mastercard stiger 0,7 pct., mens Comcast falder 0,6 pct.

CORONAKRISEN SATTE GANG I PAKKERNE

Et af de selskaber, der faktisk har kunne nyde godt af de mange nedlukninger som følge af udbruddet af coronavirus, er pakkeselskabet UPS, der har oplevet en stigning i leveringer til private, mens også leveringer af sundhedsmateriel som værnemidler er steget.

Selskabet leverede et ordinært overskud per aktie i andet kvartal på 2,13 dollar mod ventet ifølge estimater på Bloomberg om 1,07 dollar. Det var også markant bedre end den mest optimistiske analytiker havde ventet, skriver Bloomberg. Estimaterne lå i intervallet fra 69 cent til 1,35 dollar.

I forhold til samme periode sidste år er det en fremgang på 4,6 pct.

Det sender aktien op med 10,9 pct. i 137,02 dollar.

Læs også
Top job