Aktier

Markedsoversigt: Aktiedukkert og rentefald

Det danske eliteindeks, C25, kæmpede længe en brav kamp for at holde hovedet over de røde vande, der torsdag skyllede ind over aktiemarkeder i Europa. Nådesstødet til forhåbningen om et indeks i plus blev dog sat ind, da der fra den anden side af Atlanten landede kvartalstal for BNP-væksten og arbejdsløsheden.

Det var torsdag konkurrentnyt, der prægede den danske aktiehandel. Og blandt de få aktier, der har holdt stand i toppen af C25, var Vestas, der lukkede i plus efter regnskabsnyt fra konkurrenter.

Nyt fra Japan og et konkurrentregnskab trak Vestas til tops i markedet med en stigning på 1,2 pct. til 817,20 kr.

Siemens Gamesa kom ud af det forskudte tredje kvartal med et underskud på 466 mio. euro, svarende til rundt regnet 3,5 mia. kr., mens samme periode sidste år bød på et overskud på 21 mio. euro.

Ørsted oplyste onsdag aften, at man måtte gå tomhændet fra et hollandsk udbud af havvind med en samlet kapacitet på 750 MW.

Ørsted-aktien lukkede med et fald på 1,5 pct. til 902 kr.

Carlsberg-investorerne kunne torsdag lade sig inspirere af et regnskab fra bryggerigiganten AB Inbev, der torsdag morgen gjorde status for andet kvartal af 2020. AB Inbev oplyste blandt andet, at den organiske vækst landede på minus 17,7 pct. Det var dog bedre end frygtet, idet analytikerne havde estimeret en negativ vækst på 23 pct.

Carlsberg-aktien lukkede med et lille fald på 0,2 pct. i 944,80 kr.

ISS lukkede i bunden af indekset. Selskabet har fået Longview Partners som storaktionær med godt 5 pct. af aktiekapitalen og lidt over 7 pct. af stemmerne.

ISS faldt 4 pct. til 97,30 kr.

En byge af nøgletal trak i løbet af torsdag renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ned.

Den lukkede i minus 0,41 pct., hvilket var et fald på 5 basispoint siden åbningen og 6 basispoint fra lukketid onsdag.

Dagens vigtigste nøgletal kom fra amerikansk side, hvor man udsendte tal for BNP-væksten i andet kvartal. Den amerikanske økonomi faldt med 32,9 pct. i andet kvartal af 2020 i forhold til første kvartal opgjort i annualiserede tal.

I forhold til første kvartal svarer det til et fald i den økonomiske aktivitet på 9,5 pct., hvilket er tæt på, hvad tyskerne rapporterede tidligere på dagen - minus 10,1 pct

Nøgletalskavalkaden blev dog sparket i gang med tal for den danske arbejdsløshed i juni, der dykkede 0,1 pct.point til 5,5 pct., og konjunkturbarometrene for juli viste positive takter for erhvervene - især på grund af forventningerne til den kommende udvikling.

Senere op ad formiddagen kom der blandede meldinger fra eurozonen, hvor arbejdsløsheden steg mere end ventet, mens tillidsindikatorerne var bedre end ventet.

Den samlede økonomiske tillidsindikator steg i juli til 82,3 fra 75,8 måneden før. Økonomer havde ventet en fremgang til 81,4 ifølge Bloomberg. Også industri- og servicetilliden steg mere end ventet.

Læs også
Top job