Aktier

Europa/lukning: Blodrød dag på markederne - Siemens Gamesa til tops

Der var store fald på de europæiske aktiemarkeder torsdag, hvor en stribe af nøgletal prægede handlen dagen igennem.

Blandt andet led den tyske økonomi et gevaldigt knæk i andet kvartal, hvor det tyske bnp skrumpede med 10,1 pct. Lidt bedre gik det faktisk i USA, hvor bnp-tallene godt nok viste et historisk stort dyk på 32,9 pct. annualiseret - men 9,1 pct. i forhold til første kvartal.

Det var da også det tyske DAX-indeks, der førte an i faldene blandt de største europæiske indeks med et dyk på 3,5 pct. Det britiske FTSE-100 faldt 2,3 pct., mens det franske CAC-40 faldt 2,1 pct.

Den multinationale bryggerigigant og Carlsberg-konkurrent, AB Inbev viste gode takter i andet kvartal. Den organiske vækst i det coronaramte kvartal landede på minus 17,7 pct. Det var en del bedre end frygtet, idet analytikerne ifølge Bloombergs estimater havde estimeret en negativ vækst på 23 pct.

Omsætningen endte på 10,29 mia. dollar, hvilket også var bedre end de 9,45 mia. dollar, der var ventet. Det ordinære driftsresultat på EBITDA-niveau landede på 3,41 mia. dollar mod ventede 3,07 mia. dollar.

Aktien steg stort med over 5 pct. i formiddagens første handelstimer, men lukkede oppe med 1,4 pct. i 48,45 euro, efter at den gode stemning aftog en kende sammen med markederne som helhed.

Der var også pæn fremgang til Siemens Gamesa, der torsdag morgen kom med regnskab for det forskudte tredje kvartal.

Siemens Gamesa kom godt nok ud med et underskud på 466 mio. euro, svarende til rundt regnet 3,5 mia. kr., mens samme periode sidste år bød på et overskud på 21 mio. euro.

Der var dog positive takter, da vindmølleproducenten kunne melde om en bugnende ordrebog, og selskabet ikke havde oplevet mærkbart prispres i perioden.

Aktien steg med 7,2 pct. til 20,31 euro.

Omvendt skuffende var regnskabet fra den spanske bank Banco Bilbao Vizcaya Argenentaria (BBVA), der oplevede markant nedgang i bankens mexicanske forretning. Det overskyggede en vending på bankens andre markeder.

Grundet skuffelsen i Mexico, der tegner sig for 30 pct. af bankens indtægter, landede overskuddet i andet kvartal under analytikernes estimater, skriver Bloomberg. Nettorenteindtægterne landede på 4,1 mia. euro mod forventninger om 4,17 mia. euro.

Aktien dykkede 8,3 pct. til 2,69 euro.

Læs også
Top job