Aktier

Aktier/middag: Alt er grønt i et C25 med DSV i fokus efter regnskab

DSV Panalpina ligger efter et stærkt regnskab i toppen af C25 fredag middag sammen med Ambu, Bavarian og Simcorp. De tre sidstnævnte stiger uden selskabsnyt.

Alle C25 aktier stiger og sender det ledende indeks op med 1,3 pct. til 1450,49. Sidste fredag lukkede det i 1442,51.

- Positiv medvind fra bedre end ventede regnskaber fra de fire store amerikanske tech-aktier - Amazon, Apple, Facebook og Alphabet - torsdag efter amerikansk børstid har fået optimismen tilbage i markedet og skubbet stigende coronasmitte lidt i baggrunden, vurderer afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i Sydbank.

Fredag middag stiger DSV-aktien 2,6 pct. til 895,60 kr., og den har dermed sat kurs mod at lukke i det højeste niveau nogensinde. Seneste lukkerekord er en uge gammel og lyder på 877 kr.

DSV Panalpina havde fremgang over hele linjen i andet kvartal. Luft- og sødivision Air & Sea bragede afsted, og vejdivisionen, kaldet Road, havde et større driftsoverskud end forventet i kvartalet. Samlet landede driftsoverskuddet før særlige poster (EBIT) på 2613 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et driftsoverskud på 2353 mio. kr.

DSV Panalpina er vendt tilbage til de oprindelige forventninger, der blev suspenderet i marts. Dermed ventes et driftsoverskud før særlige poster på mellem 8,2 og 8,7 mia. kr. og særlige poster på 2,3 mia. kr. i 2020.

- DSV havde jo løftet sløret for deres forventninger til indtjeningen i andet kvartal, som også overraskede meget positivt, hvor de ventede over 2,3 mia. De lander så på 2,6 mia. kr., og det er vanvittigt stærkt - i særdeleshed i det miljø, som de navigerer i, og den krise, der er i øjeblikket, lyder det fra aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Energikoncernen Ørsted har fået hævet kursmålet hos det britiske finanshus HSBC til 1010 kr. fra tidligere 865 kr. Anbefalingen "køb" fastholdes. Det er med til at sende aktien op med 1,8 pct. til 917,80 kr.

Ørsted tabte onsdag aften et udbud af havvind med en samlet kapacitet på 750 megawatt (MW) i Holland, der i stedet gik til oliegiganten Shell.

Isoleringskoncernen Rockwool stiger 2,2 pct. til 2112 kr. Selskabet har fået konkurrentnyt fra den franske byggematerialekoncern Saint-Gobain, som er konkurrent til det danske selskab på markedet for isoleringsprodukter.

Saint-Gobains salg dykkede i første halvår med 18,1 pct. til 17,7 mia. euro. Selskabets topchef, Pierre-André de Chalendar, sagde på en telekonference, at salget er steget med 3,7 pct. i juni efter fald i april og maj. Koncernchefen venter et godt tredje kvartal baseret på trenden i juli.

Novo Nordisk ligger i bunden af indekset med en stigning på 0,3 pct. til 422,90 kr.

Medicinalselskabet har fået sænket kursmålet hos Danske Bank til 530 kr. fra hidtidige 550 kr. Anbefalingen lyder dog fortsat på "køb".

Også Nordea har kigget nærmere på Novo og reduceret sit kursmål for medicinalkoncernens aktie til 466 kr. fra 482 kr. Nordea har ligeledes fastholdt anbefalingen "køb".

Kursmålsændringerne kommer efter regnskabet fra Novos rival Eli Lilly torsdag.

Mærsk-aktierne ligger også i den tunge ende af C25. B-aktien stiger 1,1 pct. til 8276 kr.

Mærsk-aktierne er påvirket negativt af relativt kraftige fald i nogle af de asiatiske rederiaktier fredag morgen. Mærsk-aktierne kan blive påvirket af relativt kraftige fald i nogle af de asiatiske rederiaktier fredag morgen. På børsen i Tokyo faldt aktierne i rederier som Kawasaki Kisen Kaisha, Mitsui OSK Lines og Nippon Yusen mellem 4 og 6 pct.

Positivt er det derimod, at det samlede indeks fra Shanghai Shipping Exchange - Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - steg hele 8 pct. til 1103,47. Det skyldes ikke mindst, at prisen på fragt af containere fra Asien til den amerikanske vestkyst steg med 17 pct. til 3167 dollar per fyrrefodscontainer. Ruterne til Europa og den amerikanske vestkyst vægter begge 20 pct. i SCFI-indekset.

Raterne på ruten mellem Asien og Europa, hvor Mærsk sammen med schweiziske MSC er markedsleder gennem 2M-alliancen, steg med 0,6 pct. til 901 dollar per tyvefodscontainer (teu) fra ugen før.

Udenfor C25 har Alm. Brand fredag morgen opjusteret sine forventninger og ser nu et resultat før skat i 2020 på mellem 750 til 850 mio. kr. mod tidligere 550 til 700 mio. kr.

Årsagen er blandt andet medvind på børserne og færre forsikringsskader, hvilket ifølge Alm. Brand betyder, at den samlede covid-19-regning i første halvår nu er cirka nul.

Alm. Brands aktie stiger 3,8 pct. til 65,20 kr.

Læs også
Top job